Sven Nys Cycling Center opent in lente 2016

Sven Nys Cycling Center opent in lente 2016

Na het bouwverlof starten de werken voor het belevingscentrum van het Sven Nys Cycling Center dat op Balenberg zal verrijzen.

Het voormalige woonhuis boven op Balenberg zal eind juni helemaal afgebroken zijn. Meteen na het bouwverlof zal op dezelfde plaats gestart worden met een nieuwbouw. Die zal vanaf de lente van 2016 dienst doen als belevingscentrum over offroad fietsen en deel uitmaken van het Sven Nys Cycling Center, in combinatie met tal van buitenparcours.

Het Sven Nys Cycling Center wordt het mekka voor elke liefhebber van offroad fietsen (cyclocross, mountainbike, BMX, trial). Het belevingscentrum geeft een interactief historisch en actueel overzicht van het fietsen in het veld. Alles wordt schitterend gepresenteerd via foto’s, video, geluidsfragmenten en tal van memorabilia. Rondom het belevingscentrum, tegen de flanken van de heuvel, worden vaste fiets- en wandelparcours aangelegd. Een gedeelte van het gekende veldritparcours van de Grote Prijs Sven Nys wordt een vast parcours, daarrond worden er ook nieuwe ontwikkeld, o.m. voor BMX.

Het Sven Nys Cycling Center zal aansluiten op het fietsroutenetwerk Vlaams-Brabant en op de Bloso mountainbikeparcours en wordt op die manier een toeristische trekpleister voor elke fietser in het Hageland. Maar ook wandelaars komen dus ruimschoots aan hun trekken, het domein is evenzeer een natuurpark waar iedereen op zijn manier kan genieten van de natuurpracht.

Het volledige project wordt opgezet door de NV Balenberg, provinciebestuur Vlaams-Brabant, Toerisme Vlaams-Brabant vzw, Toerisme Vlaanderen, Sport Vlaanderen, de gemeente Tremelo, Wielerbond Vlaanderen afdeling Vlaams-Brabant en Golazo.

Voor het einde van de zomer wordt het volledige project, inclusief de inrichting van het belevingscentrum, in detail gepresenteerd op een uitgebreide persvoorstelling. Intussen informeert een infobord de voorbijgangers en buurtbewoners over de plannen.

Bron:PM