Sven Nys gaat voor tiende zege op de Koppenberg

Sven Nys gaat voor tiende zege op de Koppenberg

Zondag staat de tweede manche van de bpost bank trofee op het programma met de Koppenbergcross in Oudenaarde. Voor Sven Nys wordt het de laatste afspraak op de bult van Melden, waar hij al negen keer won. “Een tiende zege zou mooi zijn.”

Nys zegevierde in 2001, van 2004 tot en met 2010 en een laatste keer in 2012. Dat Nys een speciale band heeft met de Koppenbergcross, is een open deur intrappen. “Het is een cross met enorm veel sfeer en natuurlijk ook geschiedenis. Die bult is een heroïsche plek. Voor mij persoonlijk is de Koppenbergcross een speciale wedstrijd. Ik heb er het voorbije decennium gedomineerd en dat schept een band.”

Nys is bezig aan zijn laatste seizoen. Zondag wacht dus de laatste kans op een tiende zege. “Dat geeft de wedstrijd nog extra pigment. Ik voel me in ieder geval prima. De voorbije weken stond ik niet altijd op het podium, maar dat zegt niet alles. Ik kreeg af te rekenen met pech, maar was wel telkens op de afspraak. Wout Van Aert steekt er momenteel gewoon een eind bovenuit.”

SUPERDAG

Op welke manier kan Van Aert zondag geklopt worden? “Ik zal sowieso een superdag nodig hebben om te kunnen winnen. Maar ik zie meerdere kanshebbers aangezien het een droge editie zal worden. Bij goed weer zijn er best veel herstelmomenten, terwijl een modderige afdaling meer een evenwichtsoefening is. Dat ligt me beter. Anderzijds zal het voor de grote favoriet bij droog weer moeilijker zijn om te domineren. Dat schept dan weer mogelijkheden.”

In het klassement van de bpost bank trofee staat Nys vierde, op 31 seconden van leider Van Aert. “Eerlijk gezegd zit ik met dat klassement nog niet in mijn hoofd”, vertelt Nys, die dit seizoen eveneens een tiende eindzege kan grijpen. “Ik zal dus zeker druk blijven zetten en voor iedere seconde vechten. En dan zal ik in december wel kijken of ik nog vol voor het klassement kan gaan.”

Koppenbergcross Oudenaarde
Zondag 1 november 2015
GPS: Meersbloem-Leupegem, Oudenaarde

8u45 Jeugdinitiatie
10u00 Nieuwelingen
11u00 Junioren
12u00 Beloften
13u45 Dames (live bij Sporza op één)
15u00 Elites (live bij Sporza op één)

Palmares
2014: Wout van Aert
2013: Tom Meeusen
2012: Sven Nys
2011: Kevin Pauwels
2010: Sven Nys

Deelnemerslijst:

http://www.sport.be/trofeeveldrijden/2015/nl/oudenaarde/renners/
Meer info: www.bpostbanktrofee.be / www.koppenbergcross.be

Bron: PM