Sven Nys heeft goede moed om deel te nemen aan de wedstrijd in Zonnebeke

Sven Nys heeft goede moed om deel te nemen aan de wedstrijd in Zonnebeke

Zaterdag heeft op en rond de Berten Pilstraat in het West-Vlaamse Zonnebeke de 31e editie van de Kasteelcross plaats. Vorig jaar ging de eindzege er naar Sven Nys, die het toen haalde voor Tom Meeusen en Diether Sweeck.

“Ik ben er klaar voor”, geeft Sven Nys mee. “Ik heb een vrij rustige week achter de rug. Na het Belgisch kampioenschap (waar hij vorige zondag vierde werd) onderhield ik de training en had ik nog wat verplichtingen naar mijn sponsors toe. Zo was ik te gast op het autosalon en stond een bezoek aan de wielerbeursVelofollies op mijn agenda.”

Zondag vertrekt Nys naar Mallorca op stage. Hij blijft er tot volgende week zaterdag (24/1). “Daarna volgt de WB-cross inHoogerheide (25/1) en dan maak ik me stilaan op voor het wereldkampioenschap in het Tsjechische Tabor“, legt hij uit. “Mijn prestatie in Erpe-Mere tijdens het Belgisch kampioenschap heeft me alvast een mentale opsteker gegeven. Ik heb nu weer vertrouwen en een degelijke basis. Drie volle weken scheiden me nu nog van het wereldkampioenschap, waar ik zeker mijn zinnen op heb gezet.”

bron : Crelan