Sven Nys is nog niet uitgerangeerd.

Sven Nys is nog niet uitgerangeerd.

 

Ook wij van Offroadbiking kunnen niet onder het feit uit dat Sven Nys ondermaats presteerd dit Cross seizoen , de eigenlijk altijd flegmatieke Belg heeft echt een wat wij in Nederland noemen klote seizoen en daar heeft hij degelijk onder te leiden. Ook is Sven minder bereikbaar dan normaal en toch wat norser in de omgang. Vaak zie ik een licht gefrustreerde en ontdane Sven Nys als het niet wil zoals hij graag heeft.

De prestaties zijn dit jaar tanende en Sven kan niet doen wat hij altijd kon en dat is op zijn techniek , elan en parcours kennis wedstrijden naar zich toe trekken. Het ontbreekt hem simpelweg aan al deze dingen om net dat te doen wat hij normaal wel kon en dat is toch op het laatst op een lepe manier een wedstrijd naar zich toe trekken.

Uiteraard heeft Sven en dat weten heel veel mensen een probleem in de relationele sfeer met zijn Isabelle en het vermoeden rijst dat daar toch een gedeelte van zijn problemen ligt. Ik zou een sporter daar niet op afrekenen maar hem afrekenen op zijn sportieve prestaties en niet op dat. Er zijn helaas mensen die alles op alles zetten om iemand op wat voor manier dan ook uit zijn evenwicht te brengen. Geef hem gewoon eens de credits die hij echt wel verdiend , hoewel er mensen zijn die dat niet willen doen. Wij doen niet mee met wat ik van sommige TV zenders Nys verering noem maar ik ga wel mee met het doodsimpele feit dat het niet verloopt zoals hij in zijn hoofd had dit seizoen.

Sven die momenteel vertoeft in Spanje om bij te komen wat gezien de laatste weken die toch heel emotioneel waren zowel op sportief als persoonlijk vlak en daar nog eens tracht de scherpe kanten aan zijn conditie bij te slijpen. Wacht maar af , als hij alles weer duchtig op een rijtje krijgt is Sven Nys echt wel een renner om in de drukke periode rekening mee te houden , vermits hij alles ook in zijn persoonlijke en sportieve leven op 1 lijn krijgt.

1 Ding waar ook door Sven wel duchtig rekening mee gehouden dient te worden is een zeer snelle jonge honden garde die erg sterk presteerd dit seizoen en die al wat vaker al of niet in samenwerking de eerste ronden van ook de grote koersen kei en kei hard maken , geluiden uit het peloton als zou elke wedstrijd een kampioenschap zijn vergt veel van alle renners en ook van Sven Nys. Dit gekoppeld aan hetgeen wij een geestelijk mindere periode noemen kan toch wel veel verklaren van hetgeen er ontbreekt aan zijn seizoen.

Hopende op een betere Sven Nys zie ik de komende drukke periode met een gespannen hart toe en hoop ook dat enkele andere renners er samen met Nys wat beter voor komen te staan zodat we weer kunnen genieten van spannende wedstrijden die in een laatste 100 meter beslist gaan worden , pokerspel willen we zien en lepe akties. Renners afrekenen op een situatie die niet sportief is daar houden wij ons niet mee bezig , sportief zijn geld ook voor de schrijvende pers. Negatief schrijven doen er al veel te veel.

Jan v Dijk  Offroadbiking.eu