Sven Nys mag laatste wedstrijd Masters in Waregem winnen

Sven Nys mag laatste wedstrijd Masters in Waregem winnen

Sven Nys heeft de Soudal Cyclocross Masters in Waregem gewonnen, de laatste cross uit zijn lange en succesvolle carrière. Nys kwam hand in hand over de meet met Wout Van Aert. Een prachtig eerbetoon!

Vooraleer de mannen aan hun cross over 30 minuten mochten beginnen, was het stadscentrum van Waregem het strijdtoneel van de vrouwen voor een cross over 20 minuten. Start en finish lagen op de Markt, maar met onder andere een zandbak, een schans, een trap, een passage langs de Gaverbeek en een wasbord was het parcours zeker voldoende selectief.

Topfavoriete Sanne Cant maakte haar favorietenrol waar, maar ze moest er wel hard voor knokken. Ze klopte in een sprint met vier Ellen Van Loy, Jolien Verschueren en Sophie De Boer.

ERERONDE

Toen alle 10 de dames binnen waren, mocht Sven Nys het hele parcours voor zich opeisen. De afscheidnemende ‘Kannibaal’ reed luttele minuten voor het startschot van zijn allerlaatste cross een oververdiende ereronde. Het was niet moeilijk te achterhalen waar Nys zich op welk moment bevond. Overal barstte een oorverdovend gejuich los.

SVEN EN SVEN TONEN ZICH

In de cross zelf was het die andere afscheidnemende Sven – Sven Vanthourenhout – die zich in de eerste koershelft in de picture reed. De ploegmaat van Sven Nys reed lange tijd op kop, maar in het slot kwamen de grote kanonnen naar voor. Toch werd Vanthourenhout nog mooi vijfde. Sven Nys en Wout Van Aert vatten als leidersduo de slotronde aan. In die slotronde losten ze elkaar voor geen millimeter, maar toch kwam het niet tot een echte sprint.

Nys en Van Aert reden samen hand in hand over de meet, maar het was wel Nys die als eerste zijn wiel over de finishlijn mocht gooien. Vorige zondag in Oostmalle waren het Nys en Vanthourenhout die hand in hand over de meet reden, in Waregem Nys en Van Aert, de oude en de nieuwe kampioen. En om de symboliek nog wat krachtiger te maken, begonnen ook de kerkklokken van Waregem te luiden.

Feestklokken uiteraard! En ook zaterdag en zondag zal er nog gefeest worden. Dan vindt in het Antwerpse Sportpaleis ‘Merci Sven!’ plaats, een grandioos dubbel afscheidsfeest vol sport, muziek en verrassingen!

NYS: ‘PRACHTIG GEBAAR VAN VAN AERT’

Het feestweekend in Antwerpen wordt ongetwijfeld onvergetelijk, maar deze woensdag in Waregem was dat ook. “Ongelooflijk dit gevoel en wat een massa volk. Ik heb hier al een paar keer gekoerst, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt in Waregem”, glunderde Nys.

“De sfeer was fantastisch. Dit is een mooie formule. Dat hoogspringconcours slaat in bij de mensen en dan is er die korte cross. De mensen kunnen hun renners nog eens een laatste keer dit seizoen aan het werk zien. Mooi.”

“Wout van Aert maakte een zeer knap gebaar door met mij hand en hand over de meet te komen en mij de eindzege te laten. Hadden we er echt voor gereden dan was ik zonder meer tweede geweest. Wout stelde hier een gebaar dat hem als wereldkampioen meer dan siert”, straalde Nys.

Bron : Crelan

Publicatie : Nancy Aerts