Sven Nys oppermachtig in Laarne

Sven Nys oppermachtig in Laarne

ava

Sven Nys heeft zaterdag de eerste Grote Prijs Albert Van Damme gewonnen. De Landbouwkrediet-renner was in Laarne ruim een halve minuut sneller dan Niels Albert. Jan Denuwelaere hield Bart Wellens af voor de derde plaats.

Na twintig minuten lopen en fietsen rond het kasteel van Laarne waren Albert en Denuwelaere aan de haal gegaan. Nys startte rustig en dichtte de kloof. Iets voorbij half wedstrijd ging hij er vervolgens zelf vandoor om vlot zijn tweede overwinning van het seizoen te laten optekenen.

Niels Albert zag zijn kansen op de overwinning verdwijnen door materiaalpech. Jan Denuwelaere hield Bart Wellens nipt af voor de derde plaats. Wellens -die in de derde ronde ten val kwam- slaagde er niet in vooraan een plaatsje te bemachtigen.

TV TIP – Zondag kan je om 18u00 terecht op Exqi Sport voor een ruime samenvatting. 

Kevin Cant en Yorben Van Tichelt in Meerhout

Ook in Meerhout werd er gecrosst vandaag. Kevin Cant versloeg bij de elite/beloften thuisrijder Sven Beelen. Bart Verschueren spurtte nog voor de tweede plek, maar kon niet op tegen Beelen. Bij de junioren ging de overwinning naar een zeer sterke Yorben Van Tichelt.

Brecht Toelen