Sven Nys voert onemanshow op in eigen GP in Baal

Sven Nys voert onemanshow op in eigen GP in Baal

ava

Sven Nys heeft in een onemanshow zijn eigen GP in Baal gewonnen. De wereldkampioen klopte met bijna een minuut voorsprong Zdenek Stybar en Niels Albert.

Martin Bina was de snelste starter. Maar na één ronde had Nys al de leiding genomen.  Philip Walsleben volgde in zijn spoor. Het wedstrijdverhaal was dan ook snel geschreven.

In de tweede ronde ging Rob Peeters op en over Walsleben en volgt als tweede achter Nys.

Een ronde verder was Nys al bijna tien seconden uitgelopen op Peeters, op meer dan twintig seconden volgden Stybar en Albert.

Intussen gaf een zieke Klaas Vantornout op. Hij kreeg af te rekenen met een afgebroken zadel en moest noodgedwongen de strijd staken. Na het forfait van zijn zieke ploegmaat Kevin Pauwels had Sunweb Napoleon Games geen kopmannen meer vooraan.

In de voorlaatste ronde  had Nys al een voorsprong van bijna een minuut op het achtervolgende trio Albert, Stybar en Peeters.

Nys was oppermachtig en kon zijn onemanshow perfect afronden. Stybar werd tweede op 53”, Albert derde en Rob Peeters vierde.

Winnaar bij de nieuwelingen werd Jens Dekker. Bij de junioren stond geen maat op Yannick Peeters die won voor Gianni Van Doninck en Stijn Caluwé.

De wedstrijd bij de beloften werd gewonnen door Wout Van Aert, die hiermee zijn leidersplaats verstevigt in de Bpostbanktrofee. Van Aert klopte Mathieu Vanderpoel voor Europees kampioen Michael Vanthourenhout.

Katie Compton versloeg Marianne Vos en Nikki Harris bij de dames.

 

Top tien elite:

  1. Sven Nys
  2. Zdenek Stybar
  3. Niels Albert
  4. Rob Peeters
  5. Tom Meeusen
  6. Thijs Van Amerongen
  7. Philipp Walsleben
  8. Bart Aernouts
  9. Corné Van Kessel
  10. Marcel Meisen