Sven Nys wint eerste manche Bpostbanktrofee in Ronse

Sven Nys wint eerste manche Bpostbanktrofee in Ronse

ava

Sven Nys heeft de eerste manche van de Bpostbanktrofee in Ronse gewonnen. De wereldkampioen klopte in de striemende regen en de modder de Tsjech Martin Bina en Niels Albert. Kevin Pauwels viel in de eerste ronde en eindigde uiteindelijk als elfde. Bart Wellens gaf met rugproblemen op.

Kevin Pauwels was nochtans samen met Marcel Meisen en ploegmaat Klaas Vantornout goed gestart. Maar een val in de afdaling maakte een einde aan zijn winstkansen.  Dan was het de beurt aan Lars  Van der Haar om het vuur aan de lont te steken. Hij  nam in zijn spoor Bina,  Nys, Vantornout, Van Amerongen, Albert,  Walsleben en Meeusen mee.

Nys profiteerde handig van de wissel in de materiaalpost om weg te rijden en bouwde stelselmatig zijn voorsprong uit. Hij gaf die niet meer af. Bina en Albert reden voor de ereplaatsen.  Nys won met 17 seconden voorsprong op Bina en twintig op Albert.  Belgisch kampioen Klaas Vantornout werd vierde voor Meisen, Van Amerongen en Van der Haar. Walsleben werd achtste voor Bart Aernouts en Twan van den Brand. Door de bonificaties heeft Nys nu 22 seconden voorsprong op Bina en 35 seconden op Albert.

Uitslag:

 1. Sven Nys

2. Martin Bina(Tsj.)

 3. Niels  Albert

 4. Klaas Vantornout

5. Marcel Meisen(Dui)

6. Thijs Van Amerongen(Ned)

7. Lars Van der Haar(Ned)

8. Philipp Walsleben(Dui)

 9. Bart Aernouts(Bel)

10. Twan van den Brand(Ned)