Sven Nys wint ook in Koksijde

Sven Nys wint ook in Koksijde

Het geluk van Svan Nys kon niet op na de aankomst in Koksijde. Na zijn eerste seizoenszege in Hasselt, spurtte hij nu sneller dan Wout Van Aert, die wel wereldbekerleider blijft. Wereldkampioen Mathieu van der Poel maakte een uitstekende comeback met een derde plaats.

Wout  Van Aert en Sven Nys reden vrijwel van start tot finish samen aan de leiding. Achter hen werd een verwoed gevecht gevoerd voor de derde podiumplaats. Kevin Pauwels leek daarvoor lang in aanmerking te maken. Maar de Sunweb Napoleongamesrenner viel een paar keer en weg waren zijn kansen. Lars van der Haar, Tom Meeusen en Laurens Sweeck roken hun kans, maar tevergeefs. Het, door de regen geteisterde parcours,  eiste duidelijk haar tol en bleef slachtoffers maken.

In de voorlaatste ronde dook Mathieu van der Poel als een duivel in een doosje op naar de derde plaats. Voorheen had de wereldkampioen rond de zevende of achtste positie gereden. Zo kregen we een heel mooi podium.

De oude vos had zijn streken blijkbaar nog niet verleerd. De Koning en de Kroonprins spurtten op het scherpst van de snee en de Kroonprins moest de duimen leggen. Van Aert was duidelijk ontgoocheld na de aankomst. Van der Poel kon zijn geluk niet op.

Uitslag:

  1. Sven Nys(Bel)
  2. Wout Van Aert(Bel)
  3. Mathieu van der Poel(Ned)
  4. Lars van der Haar(Ned)
  5. Laurens Sweeck(Bel)
  6. Tom Meeusen(Bel)
  7. Toon Aerts(Bel)
  8. Kevin Pauwels(Bel)
  9. Corne van Kessel(Ned)
  10. Julien Taramarcaz(Zwi)

Het Offroadbikingteam