Sven Nys zeker aan de start in Rome

Sven Nys zeker aan de start in Rome

Sven Nys zal zeker starten in de Wereldbekerwedstrijd in Rome – ook Jan Denuwelaere maakt zijn debuut

Sven Nys stelt zijn supporters gerust. Hij zal afreizen naar Rome om aldaar deel te nemen aan de Wereldbekermanche. Of hij helemaal hersteld is, is nog niet zkeer maar hij heeft er alles voor gedaan om er bij te zijn. Hij zal ook proberen om zijn klassement aldaar veilig te stellen.

Sven Nys heeft een serieuze verkoudheid gehad en het was voor hem een spijtige zaak dat hij niet kon deelnemen in zijn eigen streek tijdens de nieuwjaarscross Grote Prijs Sven Nys in Baal – Tremelo. Maar in deze periode van het jaar is ziek worden zeker geen goede zaak en moet je af en toe eens een beslissing nemen die moeilijk is voor éénieder.

De B-Post Bank Trofee was voor Sven al een uitgemaakte zaak na de wedstrijd in Diegem. Dus nam hij de beslissing om niet te starten tijdens zijn eigen Grote Prijs op de Balenberg. Dat resulteerde in een heel andere wedstrijd dan diegenen die de veldrijders gewoon waren.

Nu zet Sven alles op alles om de leidersplaats te kunnen veilig stellen in de Wereldbeker. Samen met Niels Albert behaalde hij tot nu toe al 415 punten. Hun eerste achtervolger is Kevin Pauwels met 389 punten.

Ook Jan Denuwelaere start in de Wereldbekermanche in Rome. Hij werd door de Bondscoach Rudi De Bie voor de eerste maal geselecteerd. Hij zal dan ook alles proberen te doen om aldaar een goed resultaat neer te zetten. Samen met hem zijn ook Klaas Vantornhout en Dieter Vanthourenhout geselecteerd.

Veel succes toegewenst aan alle Belgische Rijders die afreizen naar Rome.

gepost door Nancy