Sven Vanthourenhout tijdje out

Sven Vanthourenhout tijdje out

Sven Vanthourenhout liep bij een val in de Ronde van Vlaams-Brabant een spierscheur op. Hij staat even op non-actief en moet dus ook logischerwijs passen voor de criteriums waar hij in de eerstvolgende dagen zou starten.

Sven was één van de vele slachtoffers in een massale valpartij in de voorlaatste rit van de Ronde van Vlaams-Brabant. Met een ogenschijnlijk oppervlakkig gehavende dij reed hij de rit uit en deed dat zelfs ook de dag erna in de slotrit nog. Pas in het criterium in Roeselare, dinsdagavond, voelde Sven dat het niet meer ging en gaf er vroegtijdig de brui aan.

Onderzoek wees een spierscheur in de linkerdij uit. Sven staat daardoor minstens een week op non-actief en zal dan eerst één à twee moeten herstellen. Hij moet dan ook verstek geven voor de wedstrijden die in de eerstvolgende 14 dagen op zijn kalender stonden.

Over een drietal weken zal de ploeg een beter zicht hebben op de wedstrijdplanning. De voorbereiding voor het nieuwe cross-seizoen komt gelukkig niet in het gedrang.

Zie ook de tweet van Sven:https://twitter.com/svenvth/status/494461189012078592