Talitha de Jong zegeviert voor eigen volk in Valkenburg

Talitha de Jong zegeviert voor eigen volk in Valkenburg

Talitha de Jong heeft de wereldbekerwedstrijd bij de vrouwen in Valkenburg gewonnen. De wereldkampioene nam na halfkoers de leiding over van haar landgenote Sophie de Boer. Europees kampioene Sanne Cant werd derde. Sophie de Boer wordt leidster in de wereldbeker.

img_6154-1

Wereldkampioene de Jong was heel blij met de zege. ‘ Ik startte wel snel, maar Sophie de Boer was technisch iets beter. Daar is nog werk aan de winkel voor mij. Voorlopig blijf ik ook de weg en het veld combineren. Ik blijf nog een aantal jaren in het veld en kijk wat het uitpakt,’zei de wereldkampioene.

Sophie de Boer werd tweede en leidster in de wereldbeker. ‘Ik kwam voor die wereldbekertrui. Dat doel is bereikt. Dit ook het parcours voor het WK en hopelijk wordt het iets trager met wat meer modder, dat ligt me beter,’aldus de Boer.

Ook Sanne Cant was tevreden met haar derde plaats. ‘Meer zat er vandaag niet in. Het was het hoogst haalbare. In Koksijde kom ik thuis en daar wil ik voor de wereldbekerzege gaan,’aldus de Belgisch- en Europees kampioene.

Top tien:

  1. Talitha de Jong
  2. Sophie de Boer
  3. Sanne Cant
  4. Lucinda Brand
  5. Amanda Miller
  6. Ellen van Loy
  7. Caroline Mani
  8. Kaitlin Antonneau
  9. Alice Arzuffi
  10. Helen Wyman

19. Laura Verdonschot

20. Alicia Franck

 

Foto’s:  Eline Linssen en Marc Bluys