TC 2 Ravels 14 april 2013

TC 2 Ravels 14 april 2013

ava

De inschrijvingen van blok 1 liepen enige vertraging op waardoor de wedstrijd om 11 uur van start kon gaan in plaats van om 10 uur. Maar liefst 52 reeksen in Block 1 en 62 reeksen in Block 2. Een staaltje van BMX sport van de hoogste plank.

 

TC 2 in Ravels 14 april 2013

Met enige vertraging kwam de eerste wedstrijd van het seizoen op gang. Na de afgelaste wedstrijden door het winterweer waren de rijders extra geconcentreerd om een goede start te maken. En of we een goede start konden maken was al vlug duidelijk. Maar liefst 52 reeksen in Block 1 kregen de speakers Steven en Luc te verslaan.

De manches volgden elkaar heel snel op – ontgoocheling en blijdschap lag dicht bij elkaar en voor vele rijders was het een teleurstelling dat er geen B-finales meer verreden worden tijdens de topcompetitie. Alleen de acht beste van elke categorie krijgen nu de mogelijkheid om hun kunnen te tonen in de A-finales.

Van A-finales gesproken : het aanwezige publiek kreeg prachtige finales te zien. Bij de Cruisers – 16 jaar kregen we een mooie strijd te zien tussen Ruyters Jonas – Kenny Vanmeert en Jordi Goovaerts. In omgekeerde volgorde mochten de dames aan de finish de namen van deze rijders noteren.

Cruisers 17-29 jaar was de eerste overwinning te noteren op naam van Gorden Martin. De rijder uit het programma alé alé Zimbabwe liet Bram Joossens en Kenneth Goovaerts achter zich.

Cruisers 30+ : geen maat op Alain Deschagt. Op het elan van EK Frankrijk wist hij ook in Ravels de lakens naar zich toe te trekken. De twee naaste achtervolgers waren Dupoint Benoit en Tonny Strobbe.

Bij de Girls 5-6 jaar kregen we een mooie strijd te zien tussen de boezemvriendinnen Kaylani Bartels en Julie Vranken. Beide meiden streden tot op de streep maar het was Kaylani die de overwinning op haar naam mocht schrijven. De derde in de rij was Chinook Lambrechts.

Girls 7-8 jaar was de snelste dame van de dag Lisa Conings. Roxanne De Kegel werd tweede en Merel Van Gastel mocht het podium vervolledigen door als derde het schavot te betreden.

De Wereldkampioene Kjelle Poets liet de dames 9-10 jaar zien dat ze in bloedvorm is. Haar tempo lag iets te hoog voor de naaste achtervolgers namelijk Forrest en Gommers.

Bij de Boys 5-6 jaar kregen we een mooie strijd te zien tussen twee rijders uit Zolder. Namelijk Rune Smets en Dries Brouns lieten zien dat ze aan elkaar gewaagd waren. Eerstgenoemde mocht de bloemen mee naar Ham nemen en Seth Van Dun mocht zich naast de rijders van Zolder plaatsen als derde.

Boys 7 jaar kregen we bijna hetzelfde beeld als bij de rijders 5-6 jaar. Opnieuw rijders van Zolder die het voortouw namen. Maar nu was het Stef Lippens die het de mannen een beetje moeilijk kwam maken. Hij nestelde zich mooi op de tweede plaats. De overwinning was uiteindelijk voor Niels Appermont en de tweede rijder van Zolder namelijk Lowie Nulens was tevreden met zijn derde stek.

Matisse Geeraerts volgde het voorbeeld van Alain Deschagt. Ook hij had in Frankrijk de vierde plaats op zijn naam laten schrijven in de Finale en in Ravels deed hij opnieuw een goede zaak. Dit keer liet hij de overwinning achter zijn naam verschijnen. De achtervolgers konden alleen nog strijden voor de tweede en derde plaats. Deze waren voor Arne Ceuppens en Viggo Van Neste.

Bij de boys 9 jaar was het vooral uitkijken naar de strijd tussen Magdalijns – Laenen en Melis. Deze drie heren zouden onder hunnen de ereplaatsen verdelen. In hogervermelde volgorde naderden zij de finish.

Ferre Van Winkel mocht de bloemen meenemen bij de boys 10 jaar. Tweede in de rang was Didi Van Tiggelt en Wannes Mariën werd als derde afgevlagd.

Dan eventjes de keel gaan smeren voor de speakers en een snelle hap want dan stonden de jongens en meisjes van blok 2 al klaar. Maar liefst 62 reeksen. Een groot deelnemersveld…..

Het was duidelijk in de manches dat we mooie finales te zien zouden krijgen. Bij de finales van de girls 11-12 jaar kregen we een snelle start van Yellisse Van Den Broek. Tweede plaats was voor Jinke Verbraeken en de derde Gaetane Meerts vervolledigde het podium.

Katho Boogaerts werd als overwinnaar genoteerd bij de girls 13-14 jaar. Illana Pollefliet werd tweede en derde in de rij noteerden we Shauny Van Goethem.

Bij de Boys 11 jaar stond er geen maat op Robbe Meerts. Hij nam een bliksemstart en finishte ongenaakbaar op de eerste plaats. De naaste achtervolgers waren de twee dames in deze reeks namelijk Nieke Coppens en Marthe Goossens. Deze dames laten zien dat zij hun mannetje kunnen staan in deze reeks.

Bij de Boys 12 jaar stond er geen maat op Thomas Jamar. Hij liet vriend en vijand zien dat hij ook bij deze jongens meekan met de besten. Met gemak kon hij Robbe Dens en Thibaut Stoffels achter zich houden.

Sybren Geens mocht de bloemen mee naar huis nemen voor Rune Deburghgraeve en Jarno Bellens maakten het mooie weer bij de boys 13 jaar.

Brett Jacobs – Nick Vandeput en Dennis Steemans bepaalden het finale beeld bij de boys 14 jaar. Onder hun drieën verdeelden zij de ereplaatsen. Zoals hierboven vermeld kwamen ze respectievelijk als 1-2-3 over de meet.

Matthijs Verhoeven was de sterkste bij de boys 15-16 jaar. Seppe Willems en Stef Van Mechelen werden tweede en derde.

Thuisrijder Thomas Cools noteerde de overwinning bij de boys 17+. Lawrence De Weerdt en Arne Maes vervolledigden  het podium.

Bij de Masters 30+ kregen we een wederoptreden van Björn Wijnants. Hij liet zich al vlug opmerken en noteerde de eerste overwinning van het seizoen achter zijn naam. Tweede in de rij werd Benoit Dupont en de derde werd Frederick Wuyts.

Girls 15+ stond geen maat op Elke Van Hoof. De nationale trots reed van start tot finish met gemak weg van haar concurrenten. Tweede werd Tori Van De Perre en Karo Vertessen werd knap derde.

Dan het pronkstuk van de dag werd de spannende finale bij de Jun.Elites Men. Alle acht geselecteerde rijders konden de overwinning naar zich toe trekken. Het was alleen de vraag wie kon zich het beste uit te strijd trekken. De beste papieren waren voor Bryan Warnier. Hij won voor de andere nationale trots Arnaud Dubois. De derde van de dag werd Ghinio Vandeweyer. Het belooft voor de verdere competitie nog spannende finales te worden bij deze heren.

Wees erbij op de volgende afspraak : volgende week eerste Flandercup wedstrijd en tevens het Vlaams Brabants Kampioenschap dat verreden zal worden op het Sven Nys Circuit aan de sporthal, Putsebaan 103 in Keerbergen.

Allen daarheen zou ik zo zeggen.