TC 2 Ravels op 30 maart 2014

TC 2 Ravels op 30 maart 2014

ava

Een goede organisatie en een vlot verloop van de wedstrijd gaf iedereen een goed gevoel na afloop van deze wedstrijd. Het proefproject om de rijders op zaterdag te laten inschrijven leek een goed initiatief. De overwinning bij de junior elites ging naar Ghino Vandeweyer en Elke Van Hoof was een klasse te sterk bij de girls 15+

Met een pilotenproject op zaterdag om de rijders al te kunnen inschrijven tijdens de vrije training gaf de mensen van de wielerbond een gemakkelijker gevoel. Er waren reeds 453 rijders ingeschreven op zaterdag wat resulteerde in een minder lange wachtrij op zondag. Het verliep allemaal vlekkeloos.

Bij de boys 5-6 jaar kregen we een mooie wedstrijd te zien tussen de rijders Lars Bosch, Jenthe Oeyen en Seppe Aerts. Onder hun drietjes bepaalden zij het tempo en het was Lars Bosch die de overwinning van de tweede topcompetitie op zijn naam mocht schrijven. Jenthe Oeyen kon Seppe Aerts nog afhouden van de tweede plaats.

Bij de onze Boys 7 jaar kregen we overwinning voor een individuele rijder Oskars Mezaups. Hij legde een strak tempo op de rest van zijn concurrenten. Deze konden niks anders doen dan aanklampen. Waardoor de tweede plaats weggelegd was voor Rune Raemaekers. Axl Bosch kwam mooi terug en behaalde een derde plaats.

Stef Lippens nam een voortreffelijke start bij de boys 8 jaar. Hij fietste goed door en kwam als eerste over de finishlijn. Tweede plaats was voor Niels Appermont die het Sem Boeckx nog moeilijk maakte in de laatste rechte lijn.

Tjorven Mertens was de meester in Ravels bij de boys van 9 jaar. Hij kon Egor Karachun en Geraerts Matisse mooi achter zich houden.  Tjorven was blij met zijn overwinning.

Jools Melis ging er als een speer vandoor bij de boys 10 jaar. Niemand kon zijn wiel nemen en zonder al te veel problemen nam hij zijn overwinning mee naar huis. De tweede plaats was voor Mathy Gillis die een mooi duel uitvocht met Owen Mielczarek.

Didi Van Tiggel was de snelste rijder bij de boys 11 jaar; Wannes Marien werd mooi tweede en de derde plaats was weggelegd voor Ferre Van Winkel.

In Block twee kregen we een mooi duel te zien van de Dame Marthe Goossens bij de boys 12 jaar. Zij liet zien dat de jongens met haar rekening moesten houden. Het was uiteindelijk Senne Buysen die de overwinning naar zich toe haalde. Maar toch was Marthe Goossens tevreden over haar wedstrijd in Ravels. De derde plaats ging naar Gianluca Pollefliet.

Thibaut Stoffels pakte de eerste overwinning bij de boys van 13 jaar. Hij reed Yenten Meiresonne uit het wiel op de laatste lijn en pakte zo de meeste punten mee. Dennis Schrooten eindigde mooi derde.

Pjotr Paeshuyse voelde zich goed op de track in Ravels. Hij reed een strakke wedstrijd en nam zo de overwinning mee naar huis. De anderen rijders zijn gewaarschuwd. Pjotr is in goede doen en daar moet rekening mee gehouden worden. Tweede plaats was voor Wolf Yannick die een mooi gevecht won van Sybren Geens. Van deze jongens gaan we nog mooie dingen zien.

Tempo op bij de boys 15-16 jaar. Ruben Gommers voelde zich als een vis in het water. Geen berg was hem te hoog want overal jumpte hij met gemak erover. Dat leverde hem een mooie overwinning op. Brett Jacobs werd knap tweede en de derde plaats was voor Elias Verbinnen.

Thomas Cools pakte de overwinning bij de boys 17+. Met het clubkampioenschap van vrijdag in zijn benen was hij goed opgewarmd om de andere boys 17+ het nakijken te geven. Nick De Proost en Jari Cammans werden tweede en derde.

Björn Wijnants liet zien dat hij nog in topvorm is. Hij jumpte als one hander over de bergen alsof het niks leek. Daar kwamen de toeschouwers natuurlijk voor naar de wedstrijd kijken. Hij reed met gemak naar de overwinning toe. ERkki Raymaekers werd tweede in deze categorie en de derde plaats was er voor Benoït Dupont.

Bij de junior elites kregen we een spannende wedstrijd te zien. Lauren Stevens – Ghino Vandeweyer en KLAVS  LISOVSKIS maakten een vlotte startbeweging en gingen bijna gelijktijdig uit het starthekke weg. We kregen een mooie strijd te zien die in het voordeel van Ghino Vandeweyer uitdraaide. Lauren Stevens hield stand op de tweede plaats.

Bij de girls 15+ stond er geen maat op Elke Van Hoof. Zij demonstreerde op het parcours in Ravels hoe het allemaal makkelijk kon. Marie Hossay kon alleen proberen aan te klampen en werd mooi tweede. Derde plaats was voor Yentl Nijs waardoor het podium bij de dames volledig Zolder oogde.

Bij onze kleinste girls kregen we een mooie overwinning voor Maxime Breugelmans. Zij kon Caeley Moull en Joni Waeyenberghe achter zich houden. De dames voelden zich goed op de track in Ravels en dat resulteerde in mooie wedstrijden bij onze kleinste lady’s.
Bij de girls 7-8 jaar kregen we dit keer een goede start voor Billy Goossens. Zij fietste strak door en won voortreffelijk deze wedstrijd. Julie Vranken kon niet anders dan strijden voor de tweede plaats. De derde plaats was voor Zita Broeckx.

Bij de dames 9-10 jaar liet Kjelle zien waarom zij het nummer 1 draagt op haar nummerbord. Ze nam een voortreffelijke start en liet de anderen haar achterwiel zien. Nette Coppens probeerde wel om mee te gaan maar moest toch toekijken hoe Kjelle haar tweede overwinning van het seizoen pakte.

Chloe Greenwood werd derde in deze wedstrijd.
Bij de dames 11+-12 jaar kregen we een goede wedstrijd te zien van Zara Vingerhoets. Maxie Gelhaus ging goed mee maar de laatste lijn was er voor haar teveel aan. Britt Baetens werd de derde in de rij.

Bij de girls 13-14 jaar kregen we een overtuigende start te zien van Bo Van Tiggel. Yellise Van den Broeck deed er alles aan om mee de strijd te leveren maar Bo was haar te snel af. Derde plaats was voor Celien Coppens.

 

Bij de cruisers -16 jaar kregen we een overheersing van Jordi Goovaerts. Hij reed van start tot finish aan de leiding. Jarno Forrest en Thor Claessens mochten strijden voor de dichte ereplaatsen. Het was twee voor Jarno en drie voor Thor. Deze heren zullen iets uit hun mouw moeten gaan schudden om Jordi van de overwinningen te houden. Benieuwd of het hen gaat lukken. We kijken er alvast naar uit.

Bij de cruisers 17-29 jaar kregen we een mooie wedstrijd te zien van Stijn Strackx. Als kopstarter nam hij de wedstrijd in handen en maakte geen enkele fout. Dat leverde hem de overwinning op. Yannick Bunneghem en Svendsen Goeman werden twee en drie.

Bij de cruisers 30+ kregen we een zelfverzekerde Sammy De Schepper achter het hekke. Hij nam een goede start en legde zijn concurrenten het tempo op. HIj fietste mooi naar de overwinning toe. Koen Van Duffel en Benoït Dupont mochten nog strijden voor de derde en de tweede plaats. Een kleine inschattingsfout van Koen bracht hem terug naar de derde stek.

 

Bij de cruisers girls stond er geen maat op Angie Vandeput. Zij fietste van begin tot einde aan de leiding maar mocht geen enkele fout maken. En dat deed ze ook niet. Lisse Herremans en Lieze Crauwels deden er alles aan om mee te gaan met Angie maar kwamen nog te kort om mee te dingen voor de overwinning.

 

Volgende week staat de hele caravaan op het circuit in Zolder waar de openingswedstrijd van het Europese Kampioenschap op start wordt gezet. We wensen onze Belgische rijders heel veel succes toe en het wordt zeker een topevenement met meer dan 2800 inschrijvingen voor dit gebeuren verdeeld over de twee wedstrijddagen.

 

Foto’s : Geert Wijns en Nancy