TC 3 Dessel

TC 3 Dessel

Dessel

In Dessel werd zondag de derde manche van de topcompetitie van het seizoen verreden. De laatste kans voor de renners en rensters om zich te kwalificeren voor het Wereldkampioenschap later dit jaar in Heusden – Zolder.  Wouter Segers pakte te overwinning op zijn thuisparcours voor Team TVE Sport en bij de dames was het Bo Van Tiggelt die voor Team 185 van Marc Herremans de winst meepakte.

De topcompetitie in Dessel was de laatste wedstrijd die meetelde om punten te pakken voor de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap in Zolder deze Zomer. Het was een mooie zonnige dag en omdat er punten te pakken waren voor het Wereldkampioenschap waren er heel wat rijders afgezakt naar deze nationale wedstrijd. Maar liefst 655 rijders vonden de weg naar het BMX parcours in Dessel.

Bij de Heren was het Wouter Segers die de puntjes op de I zette en zijn conditie op punt stelde richting de Europese wedstrijden en natuurlijk als hoofddoel de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap in de zomer. Doch in het tussenklassement staat Wouter Segers niet zo hoog aangeschreven. Daar is het Mathijs Verhoeven die de fakkel in handen heeft. De tweede plaats staat op naam van Pieter Leroi die kort op de hielen gevolgd wordt door Nick Vandeput. Jan-Viktor Vranckx die voor het eerst dit jaar deelneemt in deze categorie verwachtte heel veel van deze wedstrijd. Voor de eerste keer mocht hij in de nationale wedstrijd de volledige prosectie springen. Hij begon met een goed resultaat. Hij pakte de tweede plaats in zijn eerste reeks. Dat gaf een mooi uitzicht naar de tweed reeks maar daar kwam hij pas zesde over de finish nadat hij was klem gereden en niet meer kon aanzetten om de volledige prosectie te springen. Weg was hiermee zijn mooie plaats. De derde reeks wilde hij alles goed maken en kwam als vierde over de streep. Genoeg om door te stoten naar de halve finale van de dag. Hij startte goed en kwam in de laatste bocht in aanraking met een andere rijder. Hierdoor verloor hij zijn mooie vierde plaats en kwalificatie naar de finale. Hij belandde naast het parcours en kon niet doorstoten naar de finale.

Bij de dames ging de winst naar Bo Van Tiggel die voor het team 185 van Marc Herremans alle zeilen in de juiste richting zette. In het tussenklassement van de topcompetitie staat zij dan ook ruimschoots aan de leiding. Op de tweede plaats in dit klassement staat Julie Heusequin en dan valt er al een groot gat naar Karo Vertessen – Marthe Goossens – Aiko en Robyn Gommers en Kjelle Poets.

Ook bij de jongeren in block I houden de rijders/rijdsters zich bezig om goede waarden neer te zetten want ook zij willen eens deelnemen aan het Wereldkampioenschap. En dit jaar de kans krijgen om dit in eigen land te doen, geeft toch nog wel dat tikkeltje meer om goed voor de dag te komen. Helaas wordt er voor deze rijders geen algemeen klassement bijgehouden en is het bang afwachten tot de Wielerbond de namen bekend zal maken wie er wel en/of niet mag deelnemen. Bij de boys 5 jaar ging de winst naar Noah De Carne voor KVC Noordzeemeeuw. Jens Leirs die ook goed bezig is zette een tweede plaats op de teller van BMX Westel. De derde plaats ging mee naar Ravels door Sebas Van Hout.

Rune Vansummeren voelde zich goed op de track in Dessel en voor de Fair Play riders uit Neerpelt zorgde hij voor de dagzege. De tweede plaats was voor Oliver Wyns uit Keerbergen en de derde plaats ging mee naar BMX Wizard onder de naam van Bas Van Hoof.

Bij de boys 8 jaar waren het de thuisrijders die het mooie weer maakten. Lucas Van der Horst en Alexander De Vrij werden één en twee in deze categorie. De derde plaats was voor Lander Janssens van BMX Dennenteam Keerbergen.

Ryu Demuyser zette weer de puntjes op de I in Dessel en pakte voor BMX Circuit Zolder de winst mee. De tweede plaats was voor Bent Lenssen van PMC Cycling Zonhoven. De derde plaats was voor nog een Limburgse rijder namelijk Jamie Dosquet van Peer BMX.

Thijs Wijnants die net uit revalidatie terugkeert naar de reeks van de boys 10 jaar liet zijn mederijders zien dat hij terug in orde is. Hij pakte meteen de winst als individuele rijder. Elias Hellebooge voor BMX Wizard pakte de tweede plaats en de derde plaats ging naar Jitse Bullen voor BMX Circuit Zolder.

Lars Bosch en Noë Erlich mochten een duel uitvechten in de finale van de boys 11 jaar. Jammer voor Noë die de duimen moest leggen en de winst moest laten aan Lars Bosch voor Pulderbos. Unique Everts mocht als derde naar het podium.

Vanaf de boys 12 jaar werd er een klassement bijgehouden zodoende dat de rijders na het rijden van deze wedstrijd wisten of ze al dan niet geselecteerd kunnen raken voor het Wereldkampioenschap in Dessel. Dries Brouns is al een gans seizoen sterk aan het rijden en op de track in Dessel bewees hij nogmaals dat hij niet voor niks aan de leiding staat van het tussenklassement van de topcompetitie. De tweede plaats ging naar Axl Bosch en de derde plaats was voor Jaro Spooren. Iljo Lenssen moest zich tevreden stellen met een vierde plaats maar hij schuift hiermee naar een tweede plaats in het algemeen tussenklassement. De derde plaats in dit klassement is voor Jaro Spooren en de vierde plaats is voor Axl Bosch.

Bij de boys 13 jaar is het een heen en weer fietst naar de eerste plaats. In Dessel mocht Sem Boeckx zich als overwinning naar het podium halen. De tweede plaats was voor Niels Appermont en de derde plaats is voor Yeno Vingerhoets. In het tussenklassement staat Ferre T’Seyen aan de leiding voor de Thrill Factory Europe rijder Niels Appermont en de derde plaats is in handen van Gianni Terrijn.

Wat de kleinste van de familie Brouns deed bij de boys 12 jaar deed zijn broer Dieter Brouns over bij de boys van 14 jaar. Hij toonde zich de betere voor Kjell De Schepper en Nathan de Fauw. Voor de tussenstand leidt ook Dieter Brouns voor Kjell De Schepper en Tjörven Mertens. Nathan de Fauw staat momenteel op een vierde plaats.

Bij de boys 15-16 jaar staat er geen maat op Wannes Magdelijns. In Dessel pakte hij de winst voor het Meybo Factory Team Belgium en staat hiermee stevig aan de leiding in het tussenklassement van de topcompetitie. Jools Melis volgde op de tweede plaats en werd ook tweede in de finale in Dessel. De derde plaats is in handen van Ferre Van Winkel  maar in het tussenklassement is de derde plaats in handen van Seppe Laenen.

Bij de boys 17 jaar (Men Junior) pakte Yenthe Haerden overal de winst. Zowel in zijn reeksen als in zijn halve finale reed hij een zuivere wedstrijd waardoor de eerste plaats voor hem was. In zijn finale wilde hij laten zien dat er met hem moet rekening gehouden worden. Ook hier ging het vlekkeloos waardoor de winst binnen was voor Peer BMX. De tweede plaats was voor Lars Vuylsteke en de derde plaats ging naar Robbe Meerts die voorlopig de leider is in het tussenklassement van de topcompetitie. Yenthe Haerden staat tweede met dezelfde aantal punten als Robbe Meerts en de derde plaats is voorlopig in handen van Lars Vuylsteke die de hete adem van Jorrit Rutten voelt.

Bij de boys 19 jaar toonde Maarten Verhoeven dat hij de betere was op het BMX parcours van Joel Smets in Dessel. Jordi Van Bouchout moest alles bijzetten om zijn tweede plaats veilig te stellen en de derde plaats ging naar Brett Jacobs voor het Meybo Factory Team Belgium. In het tussenklassement leidt Brett Jacobs voor Maarten Verhoeven en Roy Van Aken.

De cruisers mochten hun wedstrijd ook betwisten in de voormiddag in Dessel. Bij de jonkers was het Yeno De Clercq die de bloemen in ontvangst mocht nemen. Hij ging Aurèlien Vaessen en Nathan De Fauw vooraf. In het tussenklassement leidt Yeno met volle overtuiging voor Aurèlien Vaessen en Robbe Baisipont.

Bij de cruisers 17-29 is het winst voor de Ice Factory Rijder Dennis “The Stunter” Steemans. Hij kon Jordi Van Bouchout voor Target BMX Team naar de tweede plaats verdringen en Bo Schroyen liet zien dat hij er ook een beentje kon bij zetten. Hij werd derde in de finale van Dessel. In het tussenklassement leidt Jordi Van Bouchout voor Dennis Steemans en Brent Van Hoof.

Bij de cruisers 30 jaar en ouder was er een overtuigende Evan De Luca die de finale naar zijn hand zette. Ook in het tussenklassement staat hij stevig aan de leiding. De tweede plaats was voor Stijn Strackx voor Frits BMX Belgium en de derde plaats was voor Kevin Reynaert die in het tussenklassement naar de tweede plaats schuift. De derde plaats is momenteel in handen van Tonny Strobbe.

Wesley Van Gastel moest in Dessel de meerdere kennen in Sammy De Schepper maar in het tussenklassement blijft Wesley stevig aan de leiding staan. Sammy De Schepper schoof door naar de tweede plaats door zijn winst in Dessel en de derde plaats is in handen van Tonny Strobbe. In Dessel verliep het Tonny niet zoals hij het verwacht had in zijn finale. Hij moest zich tevreden stellen met een 7e plaats.

Bij de jeugdige dames van 5-6 jaar kregen we een winst voor Lisse Torfs voor Keerbergen. De tweede plaats was voor de thuisrijdster Laïs Van Rooy en de derde plaats was voor de jongste van de familie Wolfs namelijk Chloë.

Bij de girls 7 jaar was Delphine Beirinckx de snelste voor Emie Collet en Floor Moonen. Deze dames stonden maar met vijf rijdsters aan de start. Jammer dat de andere twee net buiten het podium vielen. Volgende keer gaan Loesie Campaert en Jelthe Verheyen hun best doen om ook op het podium te staan.

Anouck Verweij was de beste in de finale voor Mart Leyssens en Eline Wijnants. Anouck moest de eerste reeks laten en werd tweede en ook in de halve finale liet ze er eentje voor maar in de finale zette zij weer overduidelijk de puntjes op de I.

Sanne Lumbeeckx, Kaylani Bartels en Sterre Van Gastel maken het mooie weer bij de girls 11-12 jaar. In het tussenklassement leidt Kaylani Bartels voor Sanne Lumbeeckx en Lore Wolfs.

Verona Van Mol is al een heel seizoen super bezig. Ook in Dessel bewees zij haar goede vorm. Ze pakte de winst en verstevigt hierdoor haar leidersplaats in het tussenklassement van de topcompetitie. De tweede plaats in de finale was voor Billy Goossens en de derde plaats ging naar Britt Huybrechts. In het klassement is het Billy Goossens die momenteel op twee staat en op drie staat Lisa Coninckx.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : rijders zelf