TC Dessel op 04 mei 2014

TC Dessel op 04 mei 2014

Op 04 mei 2014 werd de tweede topcompetitie verreden in Dessel. Alle topfavorieten waren gebrand op een overwinning maar het was uiteindelijk Karo Vertessen die won bij de girls 15+ en Ghinio Van De Weyer bij de Junior Elites.

Na de eindronde in het Europese Kampioenschap 2013 was deze organisatie niet aan haar proefstuk toe. De topcompetitie kan dan wel rekenen op wat minder deelnemers maar toch kregen de supporters heel wat te zien. Maar liefst 108 reeksen verdeeld over 678 piloten vulden de dag goed.

Bij de allerkleinste meisjes was het Maxime Breugelsmans die de winst naar zich toe trok. Achter haar kwam Joni Waeyenberge als tweede over de eindmeet en de derde plaats was voor Kato Keersmaekers.

Bij de girls 7/8 jaar stond er geen maat op Billy Goossens. Van start tot finish bepaalde zij het tempo en moesten haar naaste concurrenten achtervolgen. De tweede plaats werd uiteindelijk voor de Limburgse Kampioene Emma Szekely en de derde plaats was voor Zita Broeckx.

Kjelle Poets draagt haar wereldtitel met glans. Ook in Dessel toonde zij haar als de sterkste. Achter haar waren het Chloe Greenwood en Robyn Gommers die zich voor de verdere ereplaatsen in de kijker reden. De tweede plaats ging naar Chloe Greenwood en Robyn Gommers kwam als derde over de finish.

Bij de boys 5-6 jaar ging de overwinning naar Jenthe Oeyen. Lars Bosch fietste zich in de eerste bocht naar de tweede plaats en behield deze tot aan de eindmeet. De derde plaats was voor Unique Evers.

Axl Bosch wist Dries Brouns van de overwinning te houden bij de boys 7 jaar. Ze gingen vlot weg aan het starthekke en die de beste rijstrook koos ging naar de overwinning. Dit keer ging de overwinning naar Axl Bosch die Dries Brouns naar de tweede plaats verwees. De derde plaats was voor Rune Raeymaekers.

Stef Lippens, Niels Appermont en Neo Tielens warne de beste bij de boys 8 jaar. Onder hun drietjes werd uitgemaakt wie er over de winst zou beschikken. Ze gingen vlot door de eerste bocht door en het voordeel ging naar Stef Lippens. Achter hem streden de twee piloten uit Zolder voor de verdere ereplaatsen. Dit keer ging de tweede plaats naar Niels Appermont voor Neo Tielens.

Matisse Geraerts kende maar weinig tegenstand op de track in Dessel. Van Start tot finish bepaalde hij het commando en dat resulteerde in de winst. Na hem kwam zijn clubgenoot Dieter Brouns als tweede over de finish. De derde plaats was voor Kjelle De Schepper.

Bij de girls 11/12 jaar kregen we geen goede start te zien van de Antwerpse Kampioene Zara Vingerhoets. Achter haar volgden Britt Baetens en Thessa Van Saen goed mee. De dames reden in een vlot tempo over de track en het voordeel draaide uit voor Zara Vingerhoets. Tweede plaats was voor Britt Baetens en derde werd Thessa Van Saen.

Bij de girls 13/14 jaar kregen we een mooie strijd van Bo Van Tiggelt, Yelisse Van Den Broeck en Jinke Verbraeken te zien. Maar Bo voelde haar in haar sas op de track in Dessel. Dat gaf haar vleugels in de finale. Zij reed vlot naar de overwinning toe. Yelisse Van Den Broeck  werd tweede en Jinke Verbraeken mocht als derde het podium op.

In de finale boys 11 jaar kregen we een strijd te zien tussen Wannes Mariën, Wannes Magdalijns en Gianni Vermaelen. Aan het hekke kregen we een supergoede start voor Mariën te noteren, maar ook de andere topfavorieten gaven de strijd nog niet op. Magdalijns nestelde zich in de tweede positie maar achter hem was er een strijd om de derde plaats. Deze werd bevoorrecht voor Gianni Vermaelen.

Boys 12 jaar : Robbe Meerts nam dan wel de kopstart maar Gianluca Pollefliet zag, kwam en overwon. Hij kwam mooi uit de bocht in de eerste lijn en ging vol door op de tweede lijn. Dat gaf hem een confortable positie om naar de overwinning toe te fietsen. Senne Buysen had een mindere start maar kwam sterk terug op lijn 3 en 4 en bracht hem zo naar de tweede positie toe. Robbe Meerts mocht uiteindelijk als derde over de finish rijden.

Bij de boys 13 jaar stond er geen maat op Yenten Meiresonne. Vlot legde hij het parcours af en nam de overwinning mee naar huis. Achter hem waren het de vrienden Stoffels en Jamar die strijden om plaats twee en drie. Maar de mooie jump van Stoffels leverde hem het voordeel op.

Bij de boys 14 jaar waren alle ogen gericht op Pjotr Paeshuyse. Hij kende het parcours uit zijn broekzak en dat gaf hem ook vleugels. Van bij het uitkomen van bocht 1 nam hij de koppositie in en gaf deze niet meer af. Sybren Geens en Rune Deburgchgraeve mochten de verdere ereplaatsen bedelen. Eerstgenoemde beschikte over een zeer mooi en vlotte laatste lijn en dat leverde hem de tweede plaats op.

Er stond geen maat op Ruben Gommers bij de boys 15/16 jaar. Als een speer vertrok hij en hij nam Elias Verbinnen en Thomas Van Laar mee in zijn wiel. Elias sprong heel mooi over het tweede stuk heen en dat leverde hem de tweede plaats op.

Bij de boys 17 en ouder ging de winst naar Jari Cammans. Hij nam een zeer goede start en reed weg van zijn concurrenten. Gorden Martin deed er alles aan om de achterstand te verkleinen maar hij slaagde er niet in. Hij eindigde op de tweede plaats. De derde plaats was voor Kobe Vervoort.

Bij de girls 15+ ging de winst vlot naar Karo Vertessen. Zij had een ruime voorsprong bijeengefietst op haar naaste concurrenten Jone Van Goidsenhoven. De derde plaats was voor Talitha Van Hoof.

Bij de Junior Elites waren alle ogen gericht op Toon Jacobs maar deze kwam niet zo vlot weg aan het starthekke en kon geen aanspraak maken op de dagzege. Die ging vlot naar Ghino Van De Weyer die zijn teamgenoot Lauren Stevens achter zich hield. De derde plaats was voor thuisrijder Wouter Segers.

Volgende week worden alle Vlaams Brabantse piloten verwacht voor hun provinciaal kampioenschap op de track in Aarschot. Om iedereen optimaal voor te bereiden hebben de organisatoren beslist om op woensdag, 07 mei 2014 een vrije training in te gelasten voor iedereen. Dit gaat door van 14.00 U tot 17.00 U. tegen betaling van 2.50 Euro.