Team Bulls wint derde rit in Andalucia Bike race

Team Bulls wint derde rit in Andalucia Bike race

Simon Schneller, Urs Huber, Martin Frey en Simon Stiebjahn, van Team Bulls, zijn samen aan de finishlijn in Jaén aan gekomen. Wout Alleman en zijn ploegmaat Tigo Ferreira verloren veel tijd. Doordat Ferreira zwaar viel en Alleman ook nog eens lek reed, was de pech helemaal compleet.

Met start en finish in het Sportcomplex van de Fuentezuelas, hadden de renners een dag van 71,06 km en 2.924 meter positief hoogteverschil voor de boeg. Een zeer zware etappe voordat de race zich verplaatst naar Cordoba.

De dubbelslag van Team Bulls bij de mannen heeft een zeer drukke etappe afgesloten, met wijzigingen aan de kop van de wedstrijd en verschillende valpartijen die degenen die tot dan de leiderstrui droegen, hebben uitgeschakeld. Urs Huber en Simon Schneller hebben hun tweede overwinning in de Andalucía Bike Race by Garmin behaald nadat ze dat ook al in de openingsetappe hadden gedaan.

De voornaamste favorieten voor de overwinning hebben zich van bij de start geplaatst en bereikten de eerste hulppost in twee groepen, gescheiden door enkele seconden. Huber en Schneller bleven aan de leiding samen met andere renners zoals Tiago Ferreira, Wout Alleman of de leiders Samuele Porro en Daniel Geismayr. Daarachter sloten onder meer de concurrenten van het BUFF® Scott MTB Team de kloof.

De etappe was voor verschillende renners ingewikkeld in het laatste deel. Tiago Ferreira kwam ten val, maar dat belette hem niet verder te gaan, terwijl Samuele Porro, tot dusver leider, niet hetzelfde geluk had en al zijn kansen op de overwinning verspeelde. Huber en Schneller namen de leiding tot Hans Becking en Jose Dias hen inhaalden. Een voortijdig mechanisch probleem van het BUFF® Scott MTB Team deed hen drie minuten verliezen, zodat Huber en Schneller van Team Bulls opnieuw de leiding namen.

Wout Alleman gaf een reactie over de val van ploegmaat Ferreira: ‘We zaten mee in de kopgroep en voelden ons beiden super sterk vandaag. We hebben nog kunnen uitrijden, maar verloren veel tijd vandaag. Voorlopig lijkt de schade nog mee te vallen. Enkel de knie van Tiago ziet er niet goed uit. Afwachten of we morgen kunnen starten. Indien dat lukt, gaan we nog voor een dagzege. De wet van Murphy sloeg toe vandaag. Want toen we op drie minuten van de leiders genaderd waren, reed ik lek.’

De finishlijn voor de koplopers werd in de laatste twee kilometer bemoeilijkt door een voortijdige lekke band van de jonge Simon Schneller. Toch kon hij de finish bereiken, vergezeld door zijn partner Urs Huber, en ook door zijn Team Bulls teamgenoten Martin Frey en Simon Stiebjahn. Martin Stosek – Kristian Hynek van het Canyon Northwave MTB Team eindigden als derde.

Urs Huber: “Er is veel gebeurd op deze etappe. Het was erg hectisch. We hadden mechanische problemen en anderen hadden wat crashes. Mijn ploegmaat Simon reed de laatste 4 kilometer zelfs met een lek achterwiel. Maar we slaagden erin om de finish te bereiken en de leiderstrui terug te winnen. De sleutel was om geen fouten te maken”.

Bij de vrouwen hebben de leiders van de wedstrijd, Katazina Sosna en Stefanie Dohrn van Torpado Sudtirol, hun overwinning herhaald. De winnaars van gisteren hebben al hun kracht getoond in een etappe die zij steeds onder controle hebben gehad. Sosna en Dohrn breiden hun leiderschap in de Andalucía Bike Race by Garmin uit en versterken het. De Zwitserse Irina Lutzelschwab en de Zweedse Jennie Stenerhag, van ABRO-Knippcycling Schär Gärten, eindigden als tweede gevolgd door Torpado RDR-rijdsters Constanza Fasolis en Greta Karasiovaite.

Stefanie Dohrn: “Ik hou ervan om met z’n tweeën te racen en het is erg psychologisch. Je moet samen rijden en je partner aanvullen. Het is normaal dat de een of de ander sterker kan zijn, maar je moet als een team werken. En vandaag hebben we het gedaan. Rijden met Katazina is geweldig en we gaan voor alles”.

De derde etappe was de laatste die plaatsvond in de provincie Jaén voordat de wedstrijd naar Córdoba verhuist. Op donderdag beklimt de wedstrijd de Arroyo de la Gitana, een onuitgegeven klim in Andalucía Bike Race door Garmin sinds 2013. De renners zullen 64 km en 1.694 meter positief klimmen.

STAGE 3 UCI Marathon Serie Heren

1 Urs Huber – Simon Schneller TEAM BULLS || 03:30:11

2 Martin Frey – Simon Stiebjahn TEAM BULLS || 03:30:12

3 Martin Stosek – Kristian Hynek Canyon Northwave MTB Team || 03:30:26

STAGE 3 UCI Marathon Series vrouwen

1 Katazina Sosna – Stefanie Regina TORPADO SUDTIROL || 04:39:54

2 Irina Lutzelschwab – Jennie Stenerhag ABRO-Knippcycling Schär

Gärten || 04:42:28

3 Constanza Fasolis – Greta Karasiovaite Torpado RDR || 04:49:45

Bron: PM

Foto: FB Andalucía Bike race