Teampresentatie SJB Mountainbike team 2015

Teampresentatie SJB Mountainbike team 2015

SBJ Bike team is in eerste instantie een initiatief geweest van een groep mountainbike liefhebbers die inmiddels uitgegroeid is tot een volwaardig MTB team met volledig gesponsorde renners. Die worden ook goed begeleid in hun mountainbikecarrière. SBJ Bike team staat nu voor hun derde jaar als MTB Team en proberen langzaam te gaan oogsten wat ze al drie jaar hebben gezaaid.

Speerpunt van dit team is de Nederlandse renster Laura Turpijn die haar grote ervaring gebruikt om ook nu mooie uitslagen binnen te halen . Tevens kan Laura Turpijn de andere vrouwen wegwijs maken in het wereldje van het Mountainbiken. Laura van Regenmortel die vorig seizoen een goed seizoen draaide met mooie resultaten. Ze heeft met Lizzy Witlox een mooie teamie erbij gekregen. Lizzy is niet onbekend in het crosswereldje en heeft een mooi seizoen gehad in de winter. Ze is net terug van een mooie welverdiende vakantie en helemaal fris om het seizoen aan te vangen.
Lehvi Braam, die nu met zijn 20 jaar, langzaam het vaandel mee kan gaan dragen van de mannelijke rijders van dit team . Lehvi die in 2012 nog Nederlands kampioen bij de junioren was en dus zeker wel weet wat winnen is. Edwin Arts heeft al een lange geschiedenis in het mountainbiken en veldrijden en heeft afgelopen winter mooie resultaten geboekt met de winter competitie de “Jos Feron cup”. Hij kan met vijf overwinningen en 9 x 2 de plaatsen zeggen dat hij er bij hoort. Koen van de Ven wil zeker verbeteren en werd tweede op het marathon kampioenschap, wat duidelijk naar meer smaakt.

Belangrijke speerpunten van het Team

Plezier hebben in het mountainbiken en wedstrijden rijden, samen werken als team aan betere resultaten , constant trachten om de resultaten te verbeteren en maximum attack. Gezond en sportief bezig zijn , gefocust blijven op nieuw en jong talent.
Zeer belangrijk ! Zero tolerance ten overstaan van doping en een sociaal verantwoordelijk team zijn.
Een goede omgeving bieden om de topsport die ook het mountainbiken is . Deze topsport bedrijven onder deskundige begeleiding.

Binnenkomst van het team in een levensgrote Hummer geeft dit de ambitie aan van dit mooie team of niet. Laat jezelf niet van de wijs brengen en ook de uitrusting is dik in orde. Mooie kleding van het Poolse Vitesse waar goed over nagedacht is i.v.m. het design. Een vrolijke jonge groep renners en rensters met één vrouwelijke nestor aan boord om alles recht te houden.

Voorstelling van de bikers gebeurde door Jan Peeters , de immer aanwezige speaker, bij vele grote wedstrijden. Jan die met zijn kenmerkende stem en humor de team voorstelling aan elkaar praat en al vlug ieders aandacht heeft met her en der een kwinkslag en de kwaliteiten van de Bikers en het team achter het SBJ team die er voor zorgen dat alles op rolletjes loopt. Rob , Eric en Stefan die achter de schermen bergen werk verzetten om deze groep als een mooi geheel naar buiten te laten komen en ook vooral zelf geloven in de beleving van het SBJ team en ook heilig geloven in de sterkte van het collectief. Het materiaal van het team is in de zeer bekwame handen van mecanicien Erik van de Sande en hij heeft van de Olympia mountainbikes echte pareltjes gemaak. Samen met Sram en Ryde-Novatec, dat tekent voor de wielen die in eigen beheer worden gebouwd . Het Franse onderdelen merk Fourriers tekent voor de cockpit van deze bikes. Topmateriaal dus waar de rijders meer dan gelukkig mee waren.

Laura Turpijn: heeft twee weken geleden in het trainings kamp in Spanje goed aan de team spirit gewerkt. Wereldbekers is geen speerpunt, maar meer afzien en fun , Cape Epic en leuke meerdaagse wedstrijden in o.a. Tsjechië en de Benelux cup. Ook het vaandel overdragen aan de jonge garde gaat daar langzaam aan bijhoren. Laura kwam best wel relaxed, maar ook nieuwsgierig gespannen voor de camera omdat ze naar Zuid-Afrika vliegt voor de Cape Epic te gaan rijden met haar mixed teamie Daniel Gathof. Team Meerendal mixed gaat zeker voor een podium op de Afrikaanse heilige grond van de Cape Epic. Laura is erg gemotiveerd en zal zeker afzien als een beest, maar ze weet ook dat het een hele goede investering is in het komende MTB seizoen.

Laura van Regenmortel : op eigen initiatief zich eens aangeboden bij SBJ Bike team en nu een mooi en goed team voor Laura met een verleden in de kampioenschappen en ook enkele Nederlandse truien in haar bezit. Voor Laura een beetje het thuis komen gevoel bij dit team , veel leren is haar grote doelstelling en de collega rensters het leven zuur maken in de wedstrijden. Laura die zich iets later bijvoegde op het team trainingskamp omdat ze ook op Lanzarote al flink had geïnvesteerd.

Lizzy Witlox: cycloross is compleet wat anders, is de eerste opmerking die ze ten beste gaf tijdens het trainingskamp. Toch ambitie van Lizzy om dit jaar ook in het vrouwen mountainbiken een inhaalslag te maken en eens te zien of die andere offroaddiscipline ook haar ding is. Het veldritseizoen is een beetje in mineur afgesloten, maar ze is nu vol in het MTB seizoen gestapt. Lizzy erkent ook al dat het mountainbiken haar qua techniek al wat geleerd heeft en dat ze er zeker een betere renster van wordt.

Edwin Arts : nieuwe renner voor dit team, maar wel met een verleden in het offroadbiken. Crossen en mountainbiken is zijn ding en nu met een team wat echt wat kan en wil met dit talent. Via de Gulbergen 24 uur en een goed winterseizoen benaderd door Eric om een plaats in het team in te gaan nemen. Brabantse nuchterheid die Edwin heeft is een mooie toevoeging voor SBJ Bike team.

Koen van de Ven: gesoigneerde renner en ontevreden over zijn laatste seizoen. De ziekte van Pfeiffer die voor hem roet in het eten gooide, geeft hem brandstof voor dit seizoen. Complete andere voorbereiding gehad en eens kijken hoe het op die manier gaat. Testen die goed uitpakken geven hem een goede indicatie van zijn v orm. 100% gaan voor zijn seizoen en toch trachten alles wat er in zit er uit te gaan halen en dan eens na een jaar bekijken hoe het nu echt is gegaan. Koen gaat dit jaar volledig op het mountainbiken en een beetje er bij werken en heeft derhalve zijn studie er voor een jaar aan gegeven.

Lehvi Braam: speerpunt van het mannelijke gedeelte van het SBJ Bike team. Veel ruimte voor verbetering van het afgelopen seizoen. Lehvi ziet in Milan Vader één van zijn grote tegenstrevers in het komende seizoen. Benelux cup is een mooie kans ook voor Lehvi te laten zien wat er in het vat zit vandaag. Ook ligt er de ambitie om in de grotere Duitse wedstrijden eens mee te doen voor de prijzen en die ook te gebruiken om de conditie aan te scherpen en meer ervaring te halen op technische parcoursen. Mooie renner met een frisse goede ambitie.

Jan v Dijk