Teampresentatie TVE BMX team

Teampresentatie TVE BMX team

In Active Party World in Druten werd het TVE BMX team voorgesteld. Het is het eerste professionele BMX team van de Benelux en dus heel uniek. Dit team herbergt heel wat toppers.

Met Laura Smulders op kop. De Nederlandse behaalde een bronzen plak op de Spelen van Londen. Ze werd vorig jaar wereldkampioene timetrial, pakte ook brons in de race op het WK, werd Europese kampioene en won de wereldbekerproef in Papendal. Momenteel is ze geblesseerd, maar ze wil klaar zijn voor de Supercross in Papendal. Het hoogste doel zijn de Spelen volgend jaar in Rio. Laura is ook de ambassadrice van Energy4all, een stichting die kinderen met problemen met een energie stofwisselingsziekte ondersteunt.

Elke Vanhoof is een andere topper. Ze had vorig jaar een uitzonderlijk goed seizoen. Ze won de European League. Ook dit seizoen wil ze schitteren in de wereldbekers en meer finales rijden. Haar grote droom is Rio. Daarvoor moet ze goed presteren in de wereldbekers en het WK. Ze is topsporter bij Defensie en kan hiermee haar sport goed combineren.

Wouter Segers werd al tweemaal Belgisch kampioen bij de junioren. Hij was ook zes jaar lid van het nationaal team. Hij wil sterker worden door dit team. Omdat in België de mogelijkheden toch wat beperkter zijn. Samen met trainer Martijn Jaspers wil hij als eerstejaars elite naar een hoger niveau.

Jasper Peters reed nog een WK finale in 2012, maar raakte daarna geblesseerd aan zijn rug. Na enkele mindere seizoenen wil hij terug aansluiten bij de top. Hij weet nog niet goed wat de toekomst zal brengen, maar mikt wel als het kan op de Spelen van Rio en later op die van Tokio. De Nederlander is immers nog maar 21.

Rihards Veide is een Letse rijder, die brons pakte op het WK van 2012. Hij zal zeker nog voor mooie prestaties zorgen.

Martijn Jaspers is naast piloot ook de trainer van het Proteam. Hij heeft altijd zichzelf gecoacht en trainingsprogramma’s geschreven. Hij werd vierde op het WK van 2013 en wil na een minder seizoen terug deel uitmaken van de top.

Het team wordt geleid coach Eli Piccart. Als voormalig zijspanrijder motorcross in WK wedstrijden heeft hij genoeg ervaring om het team te coachen in goede en moeilijke omstandigheden. Het team zal met argusogen gevolgd worden.’We hebben veel toppers in huis. Dat is nog geen garantie op succes. We willen alle eliterijders zoals Elke, Laura, Wouter, Jasper en Martijn voorbereiden op de Spelen van Rio. Ik onderhoud met alle rijders veel contacten en probeer samen met trainer Martijn bij te sturen indien nodig,’zei coach Piccart.

Daarnaast is er nog het Development team met Yorgi Piccart(Boys 9), Dinand Heynen(Boys 12), Rinke Oegema(Boys 13), Stef Van Doren (Boys 13), Femke Gerritse(Girls 14), Ynze Oegema(Boys 15), Ian Van Heugten(Boys 15), de Letse Vineta Petersone(Girls 16), die zesmaal Europees kampioen werd. Rowin Heynen(Boys 16) en Sytse Oegema (Challenge 17-24). Dit team wordt geleid door Frank Smulders, vader van Laura.

‘We hebben een visie met een meerjarenplan. In het wegwielrennen is dat al lang normaal. Zo krijg je ook een hoger niveau. De basis is de passie en het plezier. Ook voor topsport is dat de basis. Er worden ook aparte trainingsschema’s opgemaakt en ze trainen in een regionaal trainingscentrum. In het team primeert meer dan het talent alleen, ’vertelde teammanager Frank Smulders. ‘