Terug op aarde – Laura Smulders

Terug op aarde – Laura Smulders

Gisteren was voor mij een beetje jammer, maar uiteindelijk ook wel weer goed. Hierdoor was ik weer even terug op aarde. Ik wist natuurlijk dat het niet altijd goed kon gaan, maar verliezen is nooit fijn. Vandaag was gewoon weer hoe je een wedstrijd wil winnen. Ik had een super goede start en domineerde de race van start tot finish. Vandaag maakte mijn weekend meer dan goed!

Vanochtend tijdens de training toch maar even extra aandacht aan het starten besteed. Gisteren kon ik niet met overtuiging starten, want dan raakte ik het hek. Dit gebeurde op het belangrijkste moment van de dag, namelijk in de finale en dit wilde ik vandaag voorkomen. Dus ben ik nog wat verder naar achter gaan staan, wat echt raar aanvoelde voor mij. Het starten ging door de dag heen, steeds beter voor mijn gevoel. Elk rondje raakte ik er steeds meer aan gewend. En in de finale was mijn start uiteindelijk goed. Het was vandaag gewoon weer een ‘normale wereldbeker’ dag! Doel was rondje voor rondje, nette rondjes rijden. Het was een perfecte dag en heb vandaag elk rondje gewonnen. Ik heb me vandaag vooral op het proces geconcentreerd. En de start was hierin vandaag het belangrijkste!

Ik ben tevreden met mijn huidige vorm. Martijn en ik hebben de afgelopen winter, het programma een beetje aangepast ten opzichte van andere winters. En met volle vertrouwen begonnen we dan ook dit seizoen. Alle tijden waren voor de wedstrijden al super goed, maar dan moet het tijdens de wedstrijden ook gebeuren. Maar met deze vorm, sta je natuurlijk met super veel zelfvertrouwen aan het hek. Met drie van de vier overwinningen, sta ik momenteel bovenaan in de ranking. Ik wil deze algemene ranking graag winnen, al ben ik hier tijdens de wedstrijden niet zo veel mee bezig, Het helpt niet echt als je aan dit soort resultaten gaat denken. Ik bekijk mijn wedstrijden rondje voor rondje. De start moet goed zijn, de rondjes moeten netjes zijn en zolang je dat goed doet, schop je het ‘t verst!

Bron : Laura Smulders

Publicatie : Nancy Aerts