Terugblik Pearl-Izumi Beneluxcup 3 in Erezee

Terugblik Pearl-Izumi Beneluxcup 3 in Erezee

Vooraf was deze wedstrijd door verschillende mensen aangekondigd als een gelijke van Houffalize . Daar wil ik toch even op terugkomen. Houffalize is een instituut en Erezee een zeer mooi technisch parcours waar al je kwaliteiten als biker op de proef worden gesteld. In eerste instantie lijkt het een beetje saai totdat je na de finish omhoog gaat en over de berg aan de andere kant in de vallei komt. Ik heb staan genieten van de mogelijkheden die daar zijn en genoten van de bikers en een organisatie die de teugels goed in handen heeft.

Eerst een klein ding wat me ingefluisterd is. Er is een ploegenklassement aan de Pearl-Izumi Beneluxcup verbonden waar in de laatste wedstrijden een prijs op uitgereikt wordt. We gaan nu even niet zeggen wie nr. 1 en 2 zijn. Maar als je de PI-Beneluxcup rijdt, dan ding je automatisch mee voor deze prijs als ploeg. De strijd is al erg hard en gaat nog mooier worden. Wil je verdere info neem dan even contact op met André Coppers ,de coördinator.

De junioren die bijna op volle sterkte aan de start stonden na het verlet van velen in Houffalize maakten er een spannende mooie strijd van. Met ongeveer 50 man sterk gingen ze de eerste bocht in en op weg naar de andere kant van de berg. Niels Derveaux (Scott-Goeman) liet verstaan dat de overwinning voor hem was vandaag . Per Wiggers van Ten Tusscher-Craft die zich mooi vanaf een 10 de plaats naar voren werkt en de tweede plaats pakte .Ten slotte Pierre Froidmont (Ligna Systems MTB Team) eindigde derde. Merida met Sven Burger die de meest ondankbare plaats in beslag nam en 4 de werd.

De junior vrouwen die even na de elite vrouwen starten en 3 ronden rijden. Ze zien in het begin Didi de Vries weg rijden en zien haar terug aan de finish. Waasland MTB Team kan tevreden zijn , Romy Berends van Liv-Giant die tweede werd en Kim Bodeman van Westland Wil Vooruit derde. Mooie resultaten voor deze aanstormende talenten.

Vijf ronden is een zware opgave voor de elite vrouwen en Githa Michiels van team Versluys was vooraf niet zeker van haarzelf . Waarom twijfelen Githa? Je rijdt zo verschrikkelijk hard. Githa maakte weer veel vooruitgang dit jaar. Dat resulteerde ook in de wedstrijd in een voorsprong van bijna 8 minuten, na net geen 2 uur wedstrijd en 5 ronden. Githa vertelde ons na de finish dat ze erg opgelucht en blij was met deze zege. Ze is klaar is om de BeMC te gaan rijden en dan Nove Mesto. Annemarie Worst( Liv-Giant) , de jonge alleskunner lijkt nog niet 100% te rijden, maar ze wel blij met haar tweede plaats aan de finish. Derde plaats voor Britt van de Boogert (Craft ten tusscher Offroadteam). Pechvogel van de dag was Alice Pirard die haar ketting kapot trapte en derhalve wel door mocht rijden, maar buiten wedstrijd vanwege hulp van buiten af.

Podiumfoto dames elite BNLcup Erezee

De elite mannen dan, waar vooraf al vuurwerk werd verwacht van de Belgen met Bart De Vocht , Sebastien Carabin , Kevin Panhuyzen , Jeff Luyten . In deze volgorde kwamen ze uiteindelijk over de finish. Eerste Nederlander van dienst is Erik Groen op de 8 ste plaats en Jeroen Boelen bezet de 11 de plaats, na een zwaar bevochten wedstrijd van 6 ronden. Bart De Vocht heeft toch ruim 3 ronden 3-4 man rond zich heen moeten dulden die het tempo constant hoog hielden om niemand terug te laten komen. Desalniettemin nam Bart na die 3 ronden toch weer het voortouw en trok er op uit om uiteindelijk als eerste over de finish te komen. 3 op 3 voor Bart Sebastien Carabin hing even aan het elastiek, maar herpakte zich in extremis nog om de tweede plaats op te eisen. Sebastien had ook echt alles gegeven en was helemaal stuk na de finish. Kevin Panhuyzen tenslotte kwam met een fraaie wheelie over de streep om derde te worden.

Mooie strijd , mooi parcours , mooie coureurs en publiek wat zich op en rond de technische secties op hield. Kleine noot : het deed mij deugd om Tom Meeusen weer terug te zien op de mountainbike. Ondanks de nog niet grote vorm was het plezier en de panache waar Tom altijd mee rijdt weer terug.

Verder nieuws en video’s volgen deze week.

Jan v Dijk