Thibau Nys demonstreert en is wereldkampioen junioren. Belmans pakt zilver, Verstringe brons

Thibau Nys demonstreert en is wereldkampioen junioren. Belmans pakt zilver, Verstringe brons

Thibau Nys heeft zijn favorietenrol bij de junioren waar gemaakt. Hij reed een halve wedstrijd op kop en deed dat magistraal. Het Belgisch succes was compleet met het zilver van Lennert Belmans en brons voor Emiel Verstringe. Met ook nog Jente Michels als zevende in de top tien deden de Belgen het uitstekend.

Na één ronde hadden we vijf leiders met Thibau Nys, Lennert Belmans, Dario Lillo, Del Grosso, en De Pretto. Verstrynge was zevende, Michels twaalfde.

In de tweede ronde hadden we dezelfde koplopers met Michels als zevende.

In het begin van de derde ronde reed Nys weg en pakte meteen 18 seconden. Lillo, Belmans, Del Grosso, Verstringe en De Pretto reden in de achtervolging en Michels was achtste, op 19 zat Huybs, 23 ste Lauryssen.

In de laatste ronde had de nieuwe wereldkampioen 39 seconden op Belmans, Lillo, Verstringe en Del Grosso. Del Grosso moest het eerst afhaken. De andere drie gingen voor de andere medailles. Belmans reed dan weg op zoek naar zilver. Lillo viel in een afdaling en zo pakte Verstrynge het brons.

Een dolblije en geëmotioneerde Nys overschreed de finish, Belmans was even gelukkig met het zilver net als Verstrynge.

De wereldkampioen had er geen woorden voor. ‘Het is ongelooflijk. Vooraf zag ik het niet zo zitten op dit parcours, maar ik wist dat ik goed was. Ik had een heel goed en heb ik alles gewonnen. Er was zoveel druk, maar het is gelukt. Dat we met de Belgen alle drie op het podium staan is geweldig. De hele week droomden we ervan.’

Uitslag:

  1. Thibau Nys in 38:50
  2. Lennert Belmans +31
  3. Emiel Verstrynge +38
  4. Dario Lillo(Zwi) +54.
  5. T. Del Grosso(Ned) +1:08
  6. M. Brenner(Dui) +1:13
  7. Jente Michels +1:29
  8. F. Richard Andrade(Fra) +1:34
  9. Richard Mcguire(GB) +1:39
  10. A. Strohmeyer(USA) +1:45

17. Yorben Lauryssen

18. Ward Huybs