Thibau Nys te sterk voor zijn concurrenten in Boortmeerbeek – Hever

Thibau Nys te sterk voor zijn concurrenten in Boortmeerbeek – Hever

Er stond geen maat op Thibau Nys tijdens de wedstrijd in het Domein Ravenstein in Boortmeerbeek – Hever. Met maar liefst 67 renners stonden de nieuwelingen aldaar aan de start. Niemand kon het wiel nemen van de Brabander en zo kon hij met gemak naar zijn achtste zegen van het seizoen rijden.

Voor Thibau Nys was het een makkelijke manche daar in Boortmeerbeek. Van bij het begin van de wedstrijd legde hij er een stevig tempo op al had hij niet het gevoel dat hij over goede benen beschikte. Maar het bleek ook dat de anderen niet zo een goede dag hadden. Na de start nam Thibau al een paar lengtes op zijn medevluchters en toen hij in het gedeelte kwam waar het een beetje door het slijk ploeteren was, zag Thibau dat er niemand op zijn wiel zat. Hij kon zonder al te veel moeite zijn wedstrijd goed indelen en ronde na ronde meer voorsprong opbouwen. Achter hem werd er een stevige wedstrijd gereden door Jetse Van Campenhout. Maar terugkomen tot op het wiel van Nys lukte hem niet. Hij was tevreden met zijn tweede plaats. In de slotronde kregen we een derde plaats voor Victor Van den Putte.

 

Bij de junioren ging de winst naar Sander Geysels.

Bij de junioren kregen we in de eerste drie ronden een wisselwerking tussen Jarno Jordens, Witse Van Rillaar en Sander Geysels. Het bleek in die fase van de wedstrijd dat ze aan elkaar gewaad waren. Maar dat was wel buiten de wil van Sander Geysels gerekend. Sander deed er alles aan om van zijn twee medevluchters af te raken maar telkens weer wist één van beiden de aanval te beantwoorden. Sander Geysels bleef er rustig in en met nog drie ronden voor de boeg probeerde hij het opnieuw. De eerste die het wiel moest lossen was Witse Van Rillaar. Hij kwam ten val in één van de vele sporen die er slibberig bijlagen. Zo kon hij de aansluiting voorin vergeten. De derde plaats was voor hem het hoogst haalbare. Voorin ging de strijd gaan tussen Jarno Jordens en Sander Geysels. Maar al gauw was duidelijk dat Sander over de beste papieren beschikte. Hij wachtte niet en legde in de slotronde een mooie voorsprong vast om zo de overwinning naar zich toe te halen.

Ook de beloften mochten hun wedstrijd betwisten in Boortmeerbeek – Hever.

Het was uitkijken naar de thuisrijder Jelle Camps die er alles wou aan doen om de winst voor eigen volk naar zich toe te halen. De start werd gegeven en al gauw hadden we drie koplopers waaronder Jelle Camps, Braam Merlier en Stijn Caluwé. De jongens maakten er een stevige wedstrijd van. Maar de supporters van Jelle Camps schreeuwden hen kelen leeg om hun eigen rijder naar de winst te loodsen. Helaas het noodlot sloeg telkens toe. Wanneer Jelle de leiding in handen had, liep de ketting voor de eerste maal af. Hij kon het euvre vlug herstellen maar verspeelde hiermee kostbare krachten. Nog niks verloren want opnieuw kwam Jelle Camps voorin post vatten. Hij wachtte zijn moment af om de twee medevluchters te slim af te zijn. Maar bij de aanzet om ervan weg te raken, sloeg het noodlot opnieuw toe. De ketting liep opnieuw af. Dat af Braam Merlier natuurlijk vleugels. Hij wachtte niet en trok stevig door. Hij nam een grote voorsprong op Jelle Camps en Stijn Caluwé. Het was dus nog rijden voor de tweede plaats. Toch bleven zijn supporters erin geloven dat hem een derde maal zou lukken om de kloof te dichten. Maar het lukte niet. Hij was na afloop even ontgoocheld maar de toeroep van zijn supporters brachten dit gevoel snel over naar de warme toespraken van zijn supporters. Voor hen had Jelle Camps gewonnen ook al was de winst voor Braam Merlier.

 

 

Publicatie : Nancy Aerts
Photo’s : Nancy Aerts – Jo Groenevinger