Thomas Bonnet klopt Jappe Jaspers in wereldbeker Zolder

Thomas Bonnet klopt Jappe Jaspers in wereldbeker Zolder

De Fransman Thomas Bonnet heeft een in spannende spurt wereldbekerleider Jappe Jaspers geklopt bij de junioren in de wereldbekerrace in Zolder. Zijn landgenoot Tanguy Turgis werd derde. Nog een andere Fransman Mickael Crispin eindigde vierde voor de Amerikaan Gage Hecht. De Nederlander Jens Dekker kwam door een val niet in het stuk voor.

Het werd een generale repetitie voor de junioren op nagenoeg hetzelfde parcours waar het WK over zes weken wordt verreden.

Eén ding is zeker: het wordt een internationaal podium op 30 januari 2016. De Amerikanen, de Fransen en de Nederlanders zullen het de Belgen knap lastig maken. We volgen al het hele seizoen de Amerikaanse junioren op de voet en vandaag hebben ze ook niet teleurgesteld. Spencer Petrov was in Namen wel beter, maar zijn ploegmaat Gage Hecht nam het vandaag met bravoure over. Tegen eind januari zijn ze helemaal klaar om het podium te veroveren.

En de Fransen dan? Met vier plaatsen in de top 12 zeker te duchten. Dat wordt een mooi gevecht over zes weken met de Belgen Jappe Jaspers, Seppe Rombouts, Florian Vermeersch, Alessio Dhoore, Toon Vandebosch en de Nederlanders Jens Dekkers, Thymen Arensman, Mich Groot en Thijs Wolsink. Alleen jammer dat de Denen niet met vijf renners mogen starten.    Het zou de internationalisering van het veldrijden helemaal ten goede komen.

De wedstrijd van vandaag laat daarom niets aan de verbeelding over. Na de val van Jens Dekker kreeg Jappe Jaspers de gelegenheid om zijn voorsprong in de wereldbeker nog te vergroten. Dat deed hij ook en opdracht volbracht.

Top tien:

  1. Thomas Bonnet(Fra) in 41:13
  2. Jappe Jaspers(Bel) +0:02
  3. Tanguy Surgis(Fra)+0:03
  4. Michael Crispin(Fra)+0:29
  5. Gage Hecht(USA)+0:39
  6. Seppe Rombouts(Bel)+0:39
  7. Florian Vermeersch(Bel)+0:40
  8. Toon Vandebosch(Bel)+0:44
  9. Thyssen Arensman(Ned)+0:45
  10. Kevin Kuhn(Zwi) +0:48