Titelstrijd Antwerps Kampioenschap in Wilrijk 27 april 2014

Titelstrijd Antwerps Kampioenschap in Wilrijk 27 april 2014

 

Onder een bewolkte hemel kregen de piloten uit de provincie Antwerpen hun kampioenschap te rijden op de track in Wilrijk. Lauren Stevens werd de nieuwe kampioen van Antwerpen bij de Elites en Katho Bogaert bij de girls 15/16 Jaar

Voor de piloten van de provincie Antwerpen werd het kampioenschap verreden op de track in Wilrijk. Heel vroeg opstaan om ervoor te zorgen dat je voor de files daar was, was de boodschap want in en rond Antwerpen waren heel wat festiviteiten gepland.

Toch zakten heel wat rijders af om hun beste beentjes voor te zetten in de titelstrijd. De eerste finale van de dag was deze bij de cruisers 30+. Het werd een mooie strijd tussen Björn Wijnants en Sammy De Schepper om de overwinning van de dag. Tot aan de finishlijn werd er gestreden en het voordeel draaide uit naar Björn Wijnants. Hij nam de bloemen mee naar huis voor Sammy De Schepper. De Derde plaats was voor Nico Schroyen die alles vanaf de tweede lijn kon waarnemen. De titel van Antwerps Kampioen ging naar Björn Wijnants voor Sammy De Schepper en Jan Geerts.

De tweede finale van de dag werd verreden onder zeven rijdsters van 5/6 jaar. Er was een zeer goede start voor Maximme Breugelmans. Joni Waeyenberghe ging goed mee en met hun tweetjes fietsten zij een mooie voorsprong bijéén. De derde plaats was voor Nele Wouters die vlot over de heuvels in Wilrijk ging. Ook in deze posities werden zij 1 – 2 en 3 in de strijd voor de titel.

De derde finale was deze bij de girls 7/8 jaar. Met maar liefst vijf Devils kwamen ze aan de start van deze finale. Dus werd er wel verwacht dat zij gingen mee spelen voor de ereplaatsen. Maar Billy Goossens besliste hier anders over. Als een speer ging zij ervan door en liet de anderen het nakijken. Na haar mochten Zita Broeckx en Mirre Stabel het uitmaken wie tweede en derde werd. Het werd een spannende strijd maar het voordeel ging naar Zita die hiermee haar titel van Antwerps Kampioen op haar naam schreef.

De dames van 9/10 jaar mochten als vierde hun finale rijden. Het werd een zeer spannende strijd met als gangmaker Nette Coppens die het tempo bepaalde. Ze ging vlot over de omloop heen maar moest toch rekening houden met de aanvallen van Roxanne De Kegel. Het bleef spannend tot op de meet en uiteindelijk de fotofinish bepaalde wie er de winst op haar naam mocht schrijven. Het werd Nette Coppens voor Roxanne De Kegel en Lisa Conings. Ook zo stonden de dames op het podium van het Antwerps Kampioenschap.

De finale bij de girls 11/12 jaar was er eentje om vingers en duimen van af te likken. We kregen een mooie wedstrijd te zien tussen Zara Vingerhoets – Zoe Schaerlaeken. De damesn waren aan elkaar gewaaagd. Maar Zoe ging iets vlotter van start waardoor zij de koppositie nam in de eerste bocht. Maar in lijn twee ging het haar niet zo vlot meer en kwam Zara terug. Het werd een mooie strijd die beslist werd in het voordeel van Zara Vingerhoets. Tweede werd Zoe Schaerlaeken en de derde plaats was voor Britt Baetens. voor de titel was de eerste plaats voor Zara Vingerhoets voor Zoe Schaerlaeken en als derde kregen we Shania Mondelaers op het podium.

De zesde finale van de dag was deze bij de girls 13/14 jaar. Zeven deelneemsters die kans maakten op de overwinning. Toch was het Bo Van Tiggelt die er als snelste vandoor ging. Samen met Yelisse Van Den Broeck maaktten zij het tempo. Het werd een strijd tussen hen tweetjes voor de overwinning. In de laatste lijn viel de beslissing. Bo stuurde de bocht goed aan en kwam zeer vlot naar het derde stuk gereden. Dat leverde haar een overwinning en de titel van Antwerps Kampioen. De tweede plaats was voor Yellisse Van Den Broek en de derde plaats was voor Celien Coppens. Deze dames kwamen ook in die volgorde op het podium voor de Antwerpse Titel.

Dan was het uitkijken naar de kleinste boys 5/6 jaar. Het zou een strijd worden tussen Lars Bosch en Seppe Aerts. Maar ook Turbo Brent Van De Walle was gebrand op een overwinning. Het werd dus uitkijken wie van deze heren de beste start maakte. Het was “Chareltje” die het vlotste weg kwam aan het starthekke gevolgd door Brent Van De Walle en Seppe Aerts. De supporters deden er alles aan om hun rijder aan te moedigen en dat hielp natuurlijk. Het was Lars Bosch die de minste fouten maakte en zo naar de finish reed met als beloning de Antwerpse Titel. Achter hem werd een nog een strijd gestreden voor de tweede plaats. Het zag er naar uit dat Brent deze zou pakken maar in de laatste lijn viel hij stil en moest hij zo de tweede plaats laten aan Seppe Aerts.

Bij de Boys 7 jaar kregen we een mooie strijd te zien tussen Axl Bosch, Seppe Vanhout en Rune Raeymaekers. Alle drie wilden ze de overwinning pakken. Het was dus uitkijken wie de beste benen had en de minste fouten maakten. Axl Bosch kwam het beste weg aan de start en reed vlot naar de overwinning toe. Seppe Vanhout werd mooi tweede en Rune Raeymaekers werd derde. Ook de drie plaatsen waren zo in het Antwerps Kampioenschap. Een valpartijd van Mathias De Keersmaecker hield hem weg van de strijd voor de titel. Jammer.

Gespannen gezichten bij de boys 8 jaar. Het zou een finale worden om de strijd tussen Yeno Vingerhoets Sem Boeckx en Axel Van Den Broek. Ze waren allen drie gebrand om de titel te pakken. Vol doorgaan was de boodschap en dat deden ze met z’n drietjes. Het was Yeno Vingerhoets die over de beste papieren beschikte en zo de titel op zijn naam schreef. Sem Boeckx moest zich tevreden stellen met de tweede plaats en Axel Van Den Broeck werd derde. Dat waren ook de nummers 1-2-3 in het Kampioenchap van Antwerpen. Pech was er voor Ferre Fleerackers. Hij verloor de pedalen en kon dus niet meer vol meestrijden voor de ereplaatsen.

Tjörven Mertens nam de overwinning mee naar huis bij de boys 9 jaar. Al een paar weken liet hij zich als de betere opmerken en nu was het niet anders. Toch wolgde Mike Uytterhoeven en Milan De Laet dit keer goed mee in zijn wiel.

Jasper Van Calster was de kandidaat om de titel weg te kapen bij de boys 10 jaar. Al een paar weken is Jasper goed bezig en ook nu in Wilrijk ging hij vlot weg bij het starthekke. Hij keek naar niemand en fietste vlot naar de overwinning toe. Achter hem waren het Luka Van Steenbergen die tweede eindigde en Jorrit Maes als derde. In die volgorde namen zij ook plaats op het podium van het Antwerps Kampioenschap.

Didi Van Tiggelt, Wannes Mariën en Robbert Van STaeyen zorgden voor een spannende finale bij de boys van 11 jaar. De supporters lieten zich goed horen en dat gaf de rijders een enorme boost. Een Valpartij van Raf segers in de tweede bocht weerhield hem om mee te strijden. Vooraan ging Didi vol door. In zijn wiel kwam Wannes Mariën als tweede over de finish en de derde plaats was voor Robbert Van Staeyen. Ook zo werden zij gehuldigd voor het Antwerps Kampioenschap.

Bij de boys van 12 jaar kregen we als kanshebber Jan Victor Vranckx in de finale. Hij ging er vol voor en behaalde dan ook zijn Antwerpse titel. Achter hem waren Senne Verkoyen en Maxim Van Roosbroek nummers twee en drie van de dag maar ook in het Kampioenschap van Antwerpen was het niet anders.

Een toffe strijd voor de titel tussen Robbe Dens en Wout Geukens. Robbe ging zeer goed van start maar Wout nestelde hem in tweede positie. Hij wachtte het juiste moment af om een aanval te plaatsen. Dat lukte hem in de laatste rechte lijn wat hem de titel van Antwerps Kampioen opleverde. De derde plaats was voor Jens Boumon.

Bij de boys 14 jaar kregen we een wederoptreden van Jarno Bellens. Na een blessure kwam hij vlot door zijn reeksen door en mocht hij aantreden in de finale. Hij kwam nog wat wedstrijdritme te kort om echt vol mee te strijden voor de titel. HIj strandde uiteindelijk op de vierde plaats. Voor hem ging de strijd om de titel tussen Sybren Geens – Yannick Wolf en Mathijn Bogaert. In deze volgorde kwamen ze ook over de finish.

Jelle Camps nam een superstart bij de boys 15 jaar met in zijn wiel Dean Wouters. Dean deed er alles aan om ook de overwinning te pakken maar dat lukte hem niet. Toch mocht hij tevreden zijn met de tweede plaats in het dagklassement en de titel van Antwerps Kampioen. Luc Wouters was danig aangeslagen na de winst om de titel. De derde plaats was voor Seppe De Hoon in het Antwerps Kampioenschap.

Bij de boys 16 jaar pakte Jordi Govaerts zijn tweede Antwerpse titel. De tweede plaats ging naar Abel Van De Velde die hele tijd mee streed voor de eindoverwinning. Maar in het laatste rechte stuk ging het voor Jordi niet vlot genoeg en eiste hij de koppositie op. HIj stond deze niet meer af en werd voor de tweede maal op de dag kampioen van Antwerpen.

De voorlaatste finale was deze bij de boys 17+. Een Kopstart voor Jelle Verdijck was er te noteren maar door onstuimig te keer te gaan kwam hij ten val op het tweede stuk en weg was de overwinning. Thomas Cools nam op dat ogenblik de leiding over en stond deze niet meer af. Dat resulteerde voor hem in de dagzege en de titel van Antwerps Kampioen.

Bij de Junior Elites kregen we alleen een strijd om de titel van Antwerps Kampioen bij de elites. Niet bij de Junioren. Het was dus uitkijken wie er bij deze heren over de beste benen beschikte. Ghinio Van De Weyer schoof weg bij de start en was op achtervolgen aangewezen. Zijn teamgenoot Lauren STevens ging vlot weg bij het hekke en gaf de koppositie niet meer af. Dat gaf hen de titel van Antwerps Kampioen. Tweede werd Ghinio Van De Weyer en het podium werd vervolledigd met een derde teamgenoot namelijk Roy Van Aken.

Volgende week zakt de hele meute af naar Dessel waar opnieuw gestreden kan worden voor de ereplaatsen in de Topcompetitie.