Tom Meeusen blikt vooruit naar Soudal Cyclocross Masters in Waregem

Tom Meeusen blikt vooruit naar Soudal Cyclocross Masters in Waregem

Tom Meeusen reed zondag in Oostmalle naar zijn achtste podiumplaats van het seizoen. De Antwerpenaar wil die goede vorm nog even doortrekken en woensdag 22/2 schitteren in de Soudal Cyclocross Masters in Waregem. “Wat extra spektakel maakt de cross alleen maar mooier.”

Een estafette met gemengde ploegen (twee mannen en één vrouw), sneeuw en evenwichtsbalkjes op het parcours en de traditionele hoogspringcompetitie. De ogen van Tom Meeusen glinsteren bij het menu van de Cyclocross Masters in Waregem.

SPEKTAKEL GEGARANDEERD

“Het is een cross waar ik me zeker zal amuseren”, blikt de toekomstige ploegmaat van Mathieu Van der Poel vooruit. “Op het einde van het seizoen is het leuk om eens iets uit te proberen. Als je valt, dan is de schade niet te groot. En zo’n parcours met veel technische vaardigheden, dat zorgt alleen maar voor meer spektakel en een mooie cross.”

Hoewel de prijzen al verdeeld zijn, maakt Meeusen duidelijk dat de slotmanche van de Soudal Classics serieus wordt genomen in het peloton. “Spielerei? Vergeet het maar. Veel mensen denken dat het alleen om de show gaat, maar ieder jaar ga ik helemaal uitgeput naar huis. Er wordt in Waregem serieus gekoerst. Het gaat ook om het eergevoel van de renners. Niemand verliest graag.”

“NIEUW RECORD? ZAL ER ALLES AAN DOEN”

Een derde overwinning in de Ion High Jump staat bij Meeusen hoog aangeschreven. Twee jaar geleden sprong hij nog over 75 centimeter. “Of ik dit jaar een nieuw record zal vestigen? Ik zal er alles aan doen, maar ik denk niet dat ik nog hoger kan springen. Als ik goed kan afzetten, zal ik zeker een goed resultaat neerzetten, maar ik heb er niet extra op geoefend. Of ik voor woensdag nog eens zal testen? Sinds de cross in Oostmalle heb ik blaren op mijn handen, veel oefenen zal er dus niet inzitten.”

Meeusen is woensdag niet de enige grote naam die present tekent voor de Soudal Cyclocross Masters. Ook Wout Van Aert, Mathieu van der Poel, Laurens Sweeck, Lars Van der Haar, Kevin Pauwels, Klaas Vantornhout, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Sophie De Boer, Ellen Van Loy en Laura Verdonschot tekenen present.

GRATIS TOEGANG

De toegang tot het spektakel is helemaal gratis. Iedereen kan er vanaf 15u terecht voor de jeugdinitiaties. Om 18u is er de voorstelling van de renners en daarna volgen de diverse wedstrijden elkaar snel op. De avond eindigt met de huldiging van Koning Winter, het jaarlijkse referendum van cycling.be.

Volgende zaterdag zendt Sporza een samenvatting van de Cyclocross Masters op één na de Omloop Het Nieuwsblad om 17u40.

Soudal Cyclocross Masters Waregem

Programma:
18u00: Presentatie renners
18u30: Estafette dames en heren
19u00: Ion High Jump
20u00: Wedstrijd elite dames (20 min)
20u30: Wedstrijd elite heren (30 min)
21u10: Podiumceremonie dames en heren
21u15: Kroning Koning Winter

Meer info op www.soudalclassics.be

Bron: PM