Tom Van Ingelom vierde in Deense Silkeborg

Tom Van Ingelom vierde in Deense Silkeborg

Tom Van Ingelom van het KTM Bike Vision MTB team nam deel aan de Sram liga in het Deense Silkeborg. Tom doet zijn verhaal van de wedstrijd. ‘Ik nam deel aan de tweede manche van de Sram liga in Silkeborg (Denemarken). Een leuk parcours met het nodige klimwerk en leuke en technische passages. Ik startte vanop de derde rij en kon maar net een valpartij ontwijken. Ik nestelde mij rond de achtstee positie en ging zo de eerste volledige ronde in. Ik had snel een goed tempo gevonden en kon bij een groepje aansluiten. De volgende ronde voelde ik dat ik te veel moest inhouden bergop en besloot ik om een tand bij te steken. Dit tempo ging me goed af, maar 2 valpartijen vlak na elkaar maakten me erop attent dat ik gefocust moest blijven op dit parcours. Ondertussen zat ik op de 5e plek en zag ik op 3 ronden van het einde de 4e rijden, beetje bij beetje kwam ik dichter en kon ik hem op enkele meters rijden. De laatste ronde kwam hij nog terug, maar op één van de moeilijkere stukken ging hij in de fout en was ik met nog 1km te gaan vrij zeker van de 4e plek.
Weer een mooie ervaring rijker en de conditie wordt ook steeds beter, dus klagen doen we niet !
Komend weekend staat al de volgende race gepland, gevolgd door een rustige periode,’aldus nog Tom.

Foto: Tom Van Ingelom