Tony Longo en Githa Michiels winnen klimtijdrit in Alpentour Trophy

Tony Longo en Githa Michiels winnen klimtijdrit in Alpentour Trophy

ava

De Italiaan Tony Longo heeft de klimtijdrit in de Alpentour Trophy gewonnen. Hij was sneller dan de Zwitser Lukas Buchli en de winnaar van gisteren, Leonardo Paez werd derde. Roel Paulissen werd vijfde, Kevin Van Hoovels zevende en Bart Aernouts achtste.  Longo wordt ook de nieuwe leider, Roel Paulissen is nu derde.

Bij de dames won Belgisch kampioene Githa Michiels voor Yana Belomoina en Milena Lantwing. De Nederlandse Anne Terpstra werd vijfde voor Petra Mermans.

Het waren weer perfecte weeromstandigheden in deze spectaculaire tweede rit, met een tijdrit over 14 km en 1100 hoogtemeters.

Vandaag was mijn eerste bergtijdrit en mijn benen voelden goed. Van in het begin vond ik mijn ritme en kon ik dat aanhouden,’zei Longo na afloop. Zijn prestatie was in fel contrast met die van Paez. ‘Ik reed tot de limiet vandaag. Mijn benen waren zwaar na de rit van gisteren,’zei Paez. Roel Paulissen maakte een foutje bij de start en viel terug naar de derde plaats in de tussenstand. ‘Ik had de rit van vandaag beter moeten checken vooraf. De beklimmingen waren zo steil, zodat lichtere banden een groter voordeel opleverden,’wist de tweevoudige wereldkampioen achteraf.

Githa Michiels was outstanding vandaag. Ze won met 1:15 minuut voorsprong op de leidster Yana Belomoina. In de tussenstand blijft Belomoina aan de leiding met 7:17 minuten voorsprong op Lantwing en 8:43 minuten op Michiels. ‘Ik heb mijn kansen op de eindzege gisteren verloren, omdat ik last van maagkrampen. Ik ga nu voor een tweede plaats in de eindstand,’vertelde de Belgische kampioene.

Bij de Elite Masters 1 won de Oostenrijker Martin Mayer.  Onze landgenoot Guido Dreesen was achtste. De zege bij de Elite Masters 2 was voor de Oostenrijker Peter Lammer. Bart Brentjens eindigde vierde.

Morgen gaat de derde rit over 69 km met 2.800 hoogtemeters en zal de langste rit van deze Alpentour worden. De renners zullen via de Türlwand Hut aan de voet van de Dachstein berg rijden en via de pittoreske dorpjes van Ramsau, Pichl zo naar de aankomst in Schladming rijden.

Alle resultaten: http://www.alpen-tour.at/52.0.html