Toon Aerts wacht nog steeds op antwoord UCI

Toon Aerts wacht nog steeds op antwoord UCI

Het is nu al van 16 februari 2022 dat Toon Aerts blijft wachten op het nieuws rond zijn mogelijke schorsing door de UCI. Maar hij laat het niet aan zijn hart komen want hij onderhoudt zijn conditie nog samen met zijn toekomstige ploegmaten.

Volgens de UCI is Toon Aerts nooit door hen geschorst geweest en is het de renner zelf die beslist heeft om zich op non-actief te zetten. Althans dat beweert de UCI verantwoordelijke.

Het wordt hoog tijd dat er duidelijkheid komt in deze zaak, want het is noch voor de renner noch voor de sport goed dat dit zolang blijft aanslepen. De rijder uit de Kempen reed voorlopig nog geen wedstrijden, maar je komt hem wel tegen op training met Bart Wellens en zijn toekomstige ploegmaten.

Vanaf 1 januari 2023 zal Toon Aerts aan de slag gaan bij het Tormans Cyclocross Team onder leiding van Bart Wellens. Hij krijgt daar onder meer ploegmaten Arne Baerts en Kevin Kuhn naast zich. Hopelijk is er tegen die tijd meer duidelijkheid in dit dossier en kan de man uit Rijkevorsel dan aan zijn seizoen beginnen.

Bron : Toon Aerts

Foto’s : Luc Wilms