Toon Jacobs leidt de tussenstand in de Topcompetitie na 5 wedstrijden

Toon Jacobs leidt de tussenstand in de Topcompetitie na 5 wedstrijden

ava

Morgen wordt er in Ravels gestreden voor de 6de manche van de Topcompetitie BMX. Met nog 3 manches te gaan is de strijd voor de overwinning nog niet afgelopen.

Deze week werden in Ravels alle trainingen afgelast wegens de vele regenval  van de afgelopen dagen. Op sommige plaatsen werd de dolomiet te zacht en werd er dus besloten om de trainingen af te lasten  om het parcour te sparen.

In de Cruisersklasses zijn het Dennis Van Hoof ( Cr -30 ) en Alain Deschagt ( Cr 30+ ) die de 1ste plaats bekleden in de tussenstand . Bij de Girls zijn het Wereldkampioene Kjelle Poets ( G 5-7 ), Europese Kampioene Marthe Goossens  ( G 8-9 ) en Europese Kampioene Yentl Nijs ( G 10-11 ) zijn de leidsters bij de meisjes in blok 1.  Bronzen medaille winnares van het WK Karo Vertessen ( G 12-14 ) en Marie Hossay ( G 15+ ) zijn dan weer de leidsters in blok 2 bij de meisjes.

De jongens van blok 1 die het tussenklassement aanvoeren zijn Milan De Laet ( B 5-6 ), nummer 3 van de wereld Wannes Magdelijns ( B 7 ), Belgisch Kampioen Yeno De Clercq ( B 8 ), nummer 4 van Europa Thomas Jamar ( B 9 ),  Wout Geukens ( B 10 ) en nummer 3 van de wereld Pjotr Paeshuyse ( B 11 ). Zij zullen zeker de komende 3 wedstrijden alles geven om de plaats te behouden.

Marnicq Janssens ( B 12 ), Ruben Gommers ( B 13 ), Mathijs Verhoeven ( B 14 ),  Jona Laenen ( B 15 ), Lauren Stevens ( B 16 ), Jeroen Torfs ( B 17+ ) en Sammy De Schepper ( Master 30+ ) zijn dan weer de leiders in blok 2.

In de categorie Junior-Elite staat Toon Jacobs op een sterke 1ste plaats met  320 punten terwijl Bryan Warnier met 218 punten op de 2de plaats staan en Jerome Lange op plaats 3 met 181 punten.

Zondag is er dus manche 6 in Ravels, op 25 september manche 7 in Blegny en de finale wordt gereden in Zolder op 16 oktober.

 

Bensch Chantal