Toon Vandebosch prof bij Sauzen Pauwels-Bingoal

Toon Vandebosch prof bij Sauzen Pauwels-Bingoal

Pauwels Sauzen – Bingoal heeft zijn kern voor de toekomst klaar. Belgisch beloftekampioen Toon Vandebosch wordt op 1 september prof. Hij blijft volgend veldritseizoen wel hoofdzakelijk actief in de U23-categorie.

Toon (20) is na U23-wereldkampioen Ryan Kamp het tweede talent die de kans krijgt om door te groeien naar de profkern. Die bestaat verder uit seizoensrevelatie Eli Iserbyt, Belgisch kampioen Laurens Sweeck, de broers Michael en Dieter Vanthourenhout en de vrouwen Denise Betsema, Laura Verdonschot en Maud Kaptheijns. Nog binnen onze U23-kern kreeg Anton Ferdinande een contractverlenging voor een jaar. 

Manager Jurgen Mettepenningen is opgezet dat hij erin geslaagd is alle sterkhouders bij zich te houden: “2020-2021 was een prachtseizoen met 21 overwinningen in tv-crossen. De acht renners die daarvoor zorgden, blijven ons allemaal trouw. We kunnen voldaan een welverdiende rustperiode aanvatten, om ons daarna met vertrouwen en overgave op de voorbereiding van volgend seizoen te storten.”

Vijf aflopende contracten werden niet verlengd. Victor Vandebosch hangt in Oostmalle zijn fiets aan de haak, maar vervoegt straks de omkadering van onze jeugdploeg Callant – Pauwels Sauzen. Verder nemen we op 1 maart ook afscheid van Daan Soete, Diether Sweeck, Yannick Peeters en Jolien Verschueren. Dat brengt ons totaal voor volgende winter op 16 renners. „Waarmee de focus nog meer op kwaliteit ligt”, geeft Mettepenningen nog mee.

Kern Pauwels Sauzen – Bingoal vanaf 1 maart: 
Mannen: Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Dieter Vanthourenhout, Ryan Kamp, Toon Vandebosch, Jarno Bellens, Jelle Camps, Anton Ferdinande, Tomas Kopecky, Witse Meeussen, Pim Ronhaar, Luke Verburg.
Vrouwen: Denise Betsema, Laura Verdonschot, Maud Kaptheijns.

Bron : PM

Foto’s: Robert Goedgezelschap en Bart Knops