Tori Van de Perre vertelt over Creazzo

Tori Van de Perre vertelt over Creazzo

ava

 

Tori Van de Perre viel in Creazzo zwaar en hield er zwaar gekneusde ribben aan over.  Na een check-up in het ziekenhuis besloot ze zondag toch te  starten.

Ze vertelt ons wat er juist gebeurde op de EK ronden.

Zaterdag in de tweede reeks sprong ik iets te ver op het tweede stuk en zo kwam ik slecht neer. Aan de linkerkant kwam ik tegen een berg terecht.  Ik viel op mijn hoofd en mijn ribben. Ik kreeg mijn fiets in mijn ribben en kreeg niet meteen adem.  Nadat ik terug op adem kwam, hebben ze me op de brancard gelegd en afgevoerd.  Ik kreeg last van mijn milt. Ze hebben me dan naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Twee echo’s en een RX brachten aan het licht dat vooral mijn ribben zwaar gekneusd waren.  Er werden geen inwendige bloedingen aan mijn milt of nieren gevonden.  Ik sliep heel slecht. Zondagochtend had ik eerst het gevoel niet te kunnen fietsen.  Ik had overal pijn en ademde moeilijk. Ik bleef anderhalf uur in bed en toen kwamen ze ons halen.  Bondscoach Chris Jacobs raadde me aan om wat te fietsen om de spieren niet stram te laten maken.  Het ging nog redelijk goed. Alleen kracht zetten, ademen en een bewegingen doen, was moeilijk.  We hebben vooral oefeningen gedaan om mijn ademhaling in orde te krijgen. Ik reed mijn wedstrijd, maar ging er uit in de halve finale.  Toch was ik content dat ik had meegereden.  Nu ga ik twee dagen rusten, dan heb ik stage. Het komt er op aan om alles goed warm te houden. Het zal nog wel even pijn, maar het gaat wel meevallen,’ vertelt Tori.

Dit weekend rijdt Tori alleszins geen wedstrijden.  ‘Ik rijd nog de Topcompetitie in Keerbergen, dan volgt het BK  en daarna de EK ronde in Orleans. Dan rijd ik nog een topcompetitie en wellicht ook het WK.  Daarvoor moet ik me nog selecteren, ‘besluit Tori.