Trainingen in groep van minder dan 20 personen is toegelaten vanaf 18 mei 2020

Trainingen in groep van minder dan 20 personen is toegelaten vanaf 18 mei 2020

Dit zal voor velen al een stap in de goede richting zijn. Op 13 mei 2020 kondigde Premier Sophie Wilmès de tweede fase van de exitstrategie aan. Dit betekent dat vanaf maandag, 20 mei 2020 er terug trainingen en sportlessen mogen gegeven worden in clubverband. Wel in de buitenlucht en weliswaar in een groep van minder dan 20 personen en met een trainer.

Minister van Sport Ben Weyts had daar al op aangedrongen bij de GEES en bij de mensen van de veiligheidsraad om een versoepeling door te voeren in de sporttakken. Maar alles is nog niet bij het oude.

Dit is de tweede fase die zal ingaan van de stappen die genomen zijn in het sportwereltje. Verder is het nog afwachten tot ten vroegste 8 juni 2020 wat de volgende stappen voor de sport gaan zijn.

Er wordt wel de nadruk gelegd op de veiligheidsmaatregelen die al van bij het begin van de lockdown te kennen zijn om die te blijven respecteren. Zo zullen de cafetaria en de kleedkamers nog gesloten moeten blijven.

Wedstrijden zullen nog tot en met 31 juli 2020 verboden blijven. Wat na deze periode zal gebeuren is nog af te wachten. Week na week zullen ze de cijfers opvolgen en indien nodig bijsturen.