Truegritracingteam ziet het levenslicht

Truegritracingteam ziet het levenslicht

Het Truegritracingteam maakt voor het eerst dit jaar zijn opwachting. Het team kwam tot stand dankzij de steun van G-Bikes, Transactief, Reven en C.P.H. montagebouw. 

Egon Mutsaerts, oprichter van het team en momenteel enige rijder aan het woord: ik zat al lang met dit project in mijn achterhoofd. Toen de verschillende partners mee wilden instappen, vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Truegrit staat voor niet opgeven, blijven gaan ondanks moeilijke tijden en jezelf toch niet te serieus nemen. Die visie komt in alles terug, het design van de outfit, de partners die ondertussen vaste waardes zijn maar ook het programma waar ik op zoek ga naar een combinatie van fysieke, technische en mentale uitdagingen. 

Dit jaar staat staan de Alps Epic en de Transvésubienne, meerdaagse mtb-events die zowel fysiek als technisch niet van de poes zijn. Daarnaast mik ik ook op de zwaardere xc wedstrijden zoals Beringen, Houffalize en het BK. Jezelf niet te serieus nemen blijft ook het motto en het singlespeed WK dat normaal in 2020 België zou plaats vinden maar nu een jaartje werd uitgesteld, kan ook niet ontbreken op het programma. In de winter is het de bedoeling om cyclocross wedstrijden te rijden op Reven fietsen.

Transactief maakt de buitenlandse wedstrijden mee mogelijk. G-Bikes, al jaren een vaste waarde in de mtb scène en de komende jaren nog meer met de opening van een nieuwe winkel, zorgt voor de Orbea mtb’s en last but not least, C.P.H., het bedrijf van mijn goede Sloveense vriend Alen, die zorgen voor de nodige financiële steun. Decca maakte de mooie outfits mee waar. 

We kijken uit naar een topjaar met mooie, zware wedstrijden en vooral, niet vergeten om jezelf niet te serieus te nemen en vooral fun te hebben! #truegrit

Bron: PM

Foto’s: Egon Mutsaerts