Twee finaleplaatsen voor PMC Cycling rijders tijdens het EK in Verona

Twee finaleplaatsen voor PMC Cycling rijders tijdens het EK in Verona

Tijdens de week van 08-10 juli 2016 vond in Verona de eindronde plaats.

Er waren maar liefst 17 rijders van PMC Cycling Zolder geselecteerd.

Onder warme omstandigheden maakten zij kennis met het parcours. De eerste indrukken waren positief te noemen.

Ze verwachten er zelf heel veel van. Sommigen hadden er zelfs een doel van gemaakt om tijdens dit evenement te kunnen schitteren.

Bij onze kleinste girls hadden we Anouck Verweij die hoopte om daar een goede beurt te maken. En dat deed onze kleinste meid ook. Ze behaalde in haar reeksen telkens een vierde plaats. Dat was voldoende om door te stoten naar de finale op deze EK ronde. De supporters waren fier….. Ze haalden alles uit de kast om tijdens de finale Anouck naar voor te schreeuwen. En dat deed ze ook. Ze kwam als zevende over de finishlijn en pakte daarmee haar W-nummer voor het volgende seizoen.

13599959_10208478066222568_1206991358028853011_n

Haar vriendje Wout Verschoren had de selectie ook behaald en mocht van zijn ouders deelnemen aan deze mooie wedstrijd. De eerste en de tweede reeks behaalde Wout een mooie vierde plaats. Dus alles ging afhangen van zijn derde reeks of hij zou doorgaan of niet. Een mindere start en hij werd op achtervolgen aangezet. Hij haalde alles uit de kast maar strandde op die vijfde plaats. Net een puntje te veel om door te gaan.

13620788_10154309038899727_3708783840735812847_n

Brend Van Aerschot verliep het wat minder. Hij kwam in zijn eerste reeks al ten val en moest dus alles op zijn tweede en derde reeks zetten. Maar hij kwam niet verder dan een vijfde plaats in de beide reeksen. Wat betekende dat voor hem het EK vroegtijdig beeindigd werd.

Van Aerschot IMG_3324

Iljo Lenssen verliep het wat vlotter. Hij ging vlot mee in zijn reeksen en behaalde twee maal een tweede plaats en één maal een derde plaats. Genoeg om door te stoten naar de volgende ronde. Maar hier trof hij het niet. Hij kwam in een zware reeks terecht. Haalde alles uit de kast en kon het nipt niet halen.

Lenssen IMG_2195

Nand Martens vocht voor wat hij waar was op deze EK ronde. Maar de concurrenten waren wat sterker en na drie reeksen was voor Nand het EK festijn voorbij. Toch goed gereden Nand.

Martens IMG_4391

Maxim Paulus ging vlot door zijn reeksen door. Hij behaalde mooie derde plaatsen. Dat gaf hem een ticket naar de volgende ronde. Maar daar kwamen de betere samen. Ook voor hem was het knokken tot aan de finish. Net niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. Ook Maxim heeft heel veel van zichzelf gegeven in deze verschroeiende hitte.

13603249_1105804116151773_6873570724404872656_o

Yari Bellens begon knap aan het EK festijn. Met een derde plaats in zijn eerste reeks, werd er veel van hem verwacht in de volgende twee manches. Hij lostte die verwachtingen goed in en ging door naar de volgende ronde. Daar zat hij op een vierde plaats toen hij in de laatste bocht van zijn pedaal schoof en het EK ticket voor de volgende ronde aan zijn neus voorbij zag gaan.

bellens IMG_5302

Jan-Viktor Vranckx wou na het BK in Keerbergen dat voor hem geen succes was, revanche nemen. Hij stootte op een reekw met daarin de Wereldkampioen van 2016 en nog andere zware jongens. Toch liet hij zich niet van de wijs brengen en zette alles op alles. Hij slaagde er niet in om bij de vier eerste te komen tijdens de drie manches. Een zesde plaats – een vijfde plaats en een zesde plaats waren niet voldoende om door te gaan naar de volgende ronde. De ontgoocheling was te merken.

vranckx IMG_5732

De grootste teleurstelling werd er vastgesteld bij Jarno Bellens. Hij had zo’n mooi parcours afgelegd om er te staan maar het lot besliste er anders over. Tijdens de eerste reeks kwam Jarno ten val door het toedoen van een andere rijder. We zagen onmiddellijk dat het ernstig was. Hij werd begeleid naar de medische dienst waar een kwetsure aan de rib en een wonde aan de buikstreek vastgesteld werden. De tweede reeks besloot Jarno om op wilskracht te starten. Hij kwam als derde door in de eerste bocht maar bij het ingaan van de tweede bocht kwam hij opnieuw ten val en werd nog eens aangereden door zijn achtervolgers. Hij werd opnieuw naar de medische dienst gebracht om daar zijn wonde te laten verzorgen. Het bleek een gebroken rib te zijn die hij had opgelopen. Er werd besloten om te wachten tot in België om daar verdere stappen te ondergaan. Na een autorit van 14 uur stond hij thuis en werd er een afspraak gemaakt bij de dokter. De bevestiging kwam er al vrij snel. Jarno had inderdaad een gebroken rib opgelopen. We wensen Jarno Bellens een spoedig herstel toe en hopelijk zien we hem vrij snel weer op de fiets.

Bellens IMG_0782

Bij onze cruisers kregen we nog twee clubgenoten aan de start. Eerst en vooral Geert Lenssen die het mannetje stond maar tevreden moest zijn met drie maal een zesde plaats. Dus ook voor hem einde verhaal na drie manches.

Lenssen IMG_3591

De laatste PMC Cycling rijder die er aan de start kwam was Nico Schroyen. Van hem werd veel verwacht na het behalen van de tweede plaats in het Belgische Kampioenschap in Keerbergen. Nico zelf bleef er rustig in en zoals we hem kende reed hij op een vrij gemakkelijke manier door de reeksen. Een tweede plaats in de eerste reeks een derde plaats in de tweede manche en een vierde plaats in de derde reeks gaven hem het ticket naar de halve finale. Daar was een mindere start aan de orde. Maar Nico vocht terug en kwam als vierde binnen. Het was dus knallen in die finale. Maar het werd in zijn start wat gehinderd en ingesloten en moest in achtervolging gaan. Hij kwam uiteindelijk als zevende binnen. Dus de W-nummer is ook voor Nico binnen.

13627038_10202078316677417_6832284524530164123_n

Publicatie : Nancy Aerts