Twee op twee voor nieuweling Kopecky

Twee op twee voor nieuweling Kopecky

De Koppenbergcross (bpost bank trofee) voor nieuwelingen werd een prooi voor Tomas Kopecky, eerder ook al de beste in Ronse. De Nederlander versloeg in een sprint met twee de Belg Vince Van den. De Nederlander Luke Verburg mocht als derde op het podium.

Drie rondjes moesten de maar liefst 83 starters afleggen. “Vanaf de eerste ronde reden we met zes renners voor de rest uit”, doet Kopecky zijn verhaal. “In de tweede ronde kon Luke een gaatje slaan, maar in de slotronde konden we de kloof op de kasseien van de Koppenberg dichten. Vervolgens nam Vince een kleine voorsprong, maar hij ging onderuit in de afdaling. Ik pikte aan en in de sprint kon ik hem verslaan. Dit is een hele mooie zege.”

“Jammer van die valpartij”, foeterde nummer twee Van den Eynde. “Ik had een voorsprong en misschien nam ik net te veel risico’s in de afdaling. Spijtig dat ik sprint verloor, want ik had hier heel graag gewonnen.” De Koppenbergcross is voor de nieuwelingen de eerste wedstrijd die meetelt voor het klassement. Kopecky is uiteraard de eerste leider.

persbericht : Golazo