Twee provinciale titels in het mountainbiken voor MTB Vanomobilcycling

Twee provinciale titels in het mountainbiken voor MTB Vanomobilcycling

Ilken Seynave werd tweede algemeen bij de meisjes en pakte de provinciale titel van West Vlaanderen bij de meisjes 13 jaar. Nova Planckaert werd provinciaal kampioen bij de meisjes van 14 jaar in Roeselare.

MTB Vanomobilcycling is goed bezig aan hun mountainbike seizoen. Op nieuw konden ze rekenen op zes podiumplaatsen in Roeselare. Daarbij mochten zij nog eens twee provinciale kampioenen toevoegen aan hun lijstje. Het zijn kleppers die daar in de club zitten. Prachtig om te zien.

In de Masters categorie keken we uit naar de prestatie van Peter Verstraete. Hij reed een voortreffelijke wedstrijd. Werd eerste algemeen en ook eerste bij de masters 2

Ook de dames lieten zich van hun beste kant zien. Het was een spannende wedstrijd voor de titel maar in de spurt wist Illken Seynave de titel naar zich toe te halen. Het was te merken dat de ouders langs de kant meer stress hadden dan de rijdsters. Die konden hun zenuwen bedwingen en de titels binnen te halen.Dames  Vladi Pokobova

Ook Jitze en Xander ( na zijn breuk in de arm ) hebben sterk gereden.

Zaterdag hebben Vladi en Peter Verstraete de cup 5 gereden in Magnée. Omdat er geen aparte categorie was voor de dames moest Vladi zich tonen tussen de mixed categorie met de heren. Maar ze wist haar mannetje goed te staan. Zij werd knap vierde en eindigde als eerste en enige dame in het gezelschap.

Zondag zakte de hele bende af naar Bertrix om daar een wedstrijd te rijden die meetellende voor de GSkin MTB trophy. Het was een zeer mooie wedstrijd op een prachtig uitgestippeld parcours. De rijders keken met vol bewondering naar hun wedstrijd. Vladi moest zich dit keer tevreden stellen met een tweede plaats op twee luttele seconden van de winnares.  Het was voor haar een zware wedstrijd. Ze moesten aanzienlijke hoogtemeters en technische passages ondergaan om zo hun wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Ook voor Peter was het een zware wedstrijd. Hij wist zich in een groepje te zetten en zo mee te dingen voor de ereplaatsen. Hij werd algemeen derde samen met Nick De Vries. Hij mocht zich wel als eerste laten huldigen in de categorie Masters 2. Algemeen behaalde hij een vijfde plaats. Na afloop kon hij ons laten weten dat het voor hem een zwaar weekend is geweest. Hij is moeten diep gaan om zo’n resultaat te kunnen neerzetten. En als klap op de vuurpijl kreeg hij nog af te rekenen met een band die gescheurd is. Hij moest zijn wedstrijd vroegtijdig staken.