Tweede maal winst voor Sanne Cant in de Brico Cross dit keer in Lokeren

Tweede maal winst voor Sanne Cant in de Brico Cross dit keer in Lokeren

De eerste wedstrijd van de Brico Cross was er eentje voor Sanne Cant en dat wou ze in Lokeren overdoen. De zomerse temperaturen en de bochtige omloop op en rond de Mont Henri maakte het voor de wereldkampioene niet makkelijk. Maar toch kon zij de wedstrijd in de laatste ronde naar haar hand zetten.

De wedstrijd werd op gang getrokken door een supersnelle start van Ellen Van Loy op de kasseien in de startstrook. Laura Verdonschot en de wereldkampioene Sanne Cant zaten onmiddellijk op het wiel. Sanne Cant kon haar wedstrijd perfect indelen. Ze liet het werk over aan haar concurrenten om dan in de laatste ronde haar moment af te wachten en door te gaan. Het vele lichtverschil rond de omloop speelden de rensters parten. Van Licht naar donker door de zon en de schaduw maakten het de rensters niet gemakkelijk. Laura Verdonschot voelde zich goed op deze bochtige omloop en trok stevig door in de eerste ronde. De concurrente Sanne Cant schoof door naar de tweede plaats, Van Loy op drie, Sels op vier en Arzuffi op vijf. De kopgroep van vier kwam door bij de ingang van de tweede ronde. Arzuffi moest het tempo voorin als eerste lossen. Problemen kende Ester Van der Burg. Zij werd met mechanische pech achteruit geslagen. Positioneren was van groot belang op de technische passages op de omloop. Arzuffi vond haar tweede adem en sloot terug aan bij de koplopers.

Sanne Cant verdapperde op de Mont Henri en daardoor zette ze haar vier medevluchters telkens onder druk. Brammeier had de juiste demarrage gemist en moest achtervolgen. Een foutje van Loes Sels gaf Sanne Cant enkele meters voorsprong maar zeker niet voldoende om de wedstrijd naar haar hand te zetten. Het was een veeleisend rondje en dat wisten onze dames maar al te goed. Ze moesten doseren met hun krachten. Alles bleef samen tot in de laatste ronde. Daar was het een kopgroep van drie renners die moesten uitmaken wie de winst naar zich toe zou trekken. Laura Verdonschot geloofde in haar kansen en nestelde zich op kop. Maar op de Mont Henri was Sanne Cant de beste en dat wist ze uit te spelen met daar de kop van de wedstrijd in handen te nemen. Laura had zoveel gegeven gedurende de ganse wedstrijd dat ze geen antwoord meer had op de demarrage van Sanne Cant. Ze was tevreden met haar tweede plaats. Loes Sels die in de laatste ronde wel wat foutjes maakte, moest als derde zeer tevreden zijn.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto: Marc Bluys