Tweede plaats voor Charlotte Coen in Kluisbergen

Tweede plaats voor Charlotte Coen in Kluisbergen

Vandaag was er in Kluisbergen de 2de manche van de Belgische beker Trial te Kluisbergen, een manche georganiseerd door Enter-Bike.com en het International Trial team van Kenny Belaey. Deze manche is de eerste van de 3 Internationale UCI C1 wedstrijden in België onder de noemer Belgian Trials Pro Series. Ronny Belaey, nationale coach, was verantwoordelijk voor het uitzetten van de 5 zones, 3 zones met rotsen en 2 zones, een beetje in de oude stijl, in een natuurlijke omgeving.

Bij de dames was de 2de plaats weggelegd voor de Wase Charlotte Coen uit Sint-Gillis-Waas, na Perrine Devahive. Het zelfde podium dus zoals in de eerste manche als in Gilly. Voor Charlotte was het de eerste keer dat ze de nieuwe kleuren droeg van Love Trials For Girls.

Alhier een reactie van Charlotte: “Na de stage met Kenny Beleay in Spanje de 2de week van de paasvakantie vertrokken we op Paasmaandag op studiereis naar Berlijn met school. Zaterdagavond zijn we rond 19:00 vertrokken in Berlijn en zondagochtend om 4:30 aan gekomen in Antwerpen. Na een 2 uurtjes slaap zijn we dan naar de wedstrijd in Kluisbergen vertrokken. Verre van ideaal dus en moest het geen C1 wedstrijd geweest zijn dan had ik waarschijnlijk niet gestart, maar er waren belangrijke UCI punten te verdienen! Zoals te verwachten draaide het van geen meter, maar kon ik toch beslag leggen op de 2de plaats. Missie volbracht, de belangrijke UCI punten zijn binnen en ook in de algemene rangschikking van de Belgische beker verstevig ik mijn 2de plaats. Dinsdagnamiddag geef ik een demo op de verkeersdag van de OLVP Watermolendreef in Sint-Niklaas en zondag is er dan de volgende wedstrijd in Tremelo, de 2de manche van de Belgian Trials Pro Series. Daar wil ik terug fris aan de start staan om wederom een mooie prestatie neer te zetten in functie van de eerste Wereldbeker in Polen eind mei.”

Bij de mannen werd de wedstrijd gewonnen door Kenny Belaey, met Iciar Vandenberg op een 2de plaats en de Nederlander Rick Koekoek op een derde plaats.