UCI stelt WK 2023 in Glasgow voor

UCI stelt WK 2023 in Glasgow voor

De UCI en het organisatiecomité van de 2023 UCI Wereldkampioenschappen Wielrennen hebben het logo en de visuele identiteit van dit nieuwe prestigieuze evenement op de internationale kalender van de UCI voorgesteld. De eerste editie zal in augustus 2023 plaatsvinden in Glasgow en in heel Schotland (Groot-Brittannië).

De 2023 UCI Wereldkampioenschappen Wielrennen zullen het grootste wielerevenement in de geschiedenis worden. Het zal voor het eerst 13 UCI-wereldkampioenschappen samenbrengen. Gedurende 10 dagen zullen duizenden atleten, die de beste wielrenners en para-wielrenners uit alle continenten vertegenwoordigen, strijden om de regenboogtruien in de disciplines wegwielrennen, baanwielrennen, mountainbike, BMX Racing, BMX Freestyle, trials en indoor cycling.

De nieuwe merkidentiteit van het evenement, ontworpen door het ontwerpbureau Stand, gevestigd in Glasgow en Amsterdam (Nederland), combineert de professionaliteit, geloofwaardigheid en universaliteit van de UCI en de UCI-wereldkampioenschappen met het warme, vriendelijke en inclusieve welkom van Glasgow en Schotland.

Het centrale element van het logo, een “kronkelende” fiets, straalt een gevoel van speelsheid, inclusiviteit en positiviteit uit, in combinatie met de slogan #PowerOfTheBike, een symbool van de blijvende nalatenschap van het evenement voor Schotland en zijn bevolking.

Er zal een variant van het logo worden voorgesteld, waarbij elke discipline een andere kleur krijgt, om de verschillende evenementen onder de aandacht te brengen en de fans in staat te stellen ze gemakkelijker te herkennen.

De identiteit van het evenement, die duidelijk en sterk is, maar toch voldoende flexibel om het multidisciplinaire karakter van dit mega-evenement te integreren, zal ook worden gebruikt voor de toekomstige edities van de UCI-wereldkampioenschappen wielrennen, in 2027, 2031 en daarna.

De directeur-generaal van de UCI, Amina Lanaya, verklaarde: “De 2023 UCI Wereldkampioenschappen Wielrennen zullen, voor het eerst in de geschiedenis van onze sport, enkele duizenden atleten uit verschillende disciplines en vijf continenten samenbrengen in een ongekende viering van de wielersport in Glasgow en in heel Schotland.

“Het evenementlogo en de visuele identiteit die we vandaag onthullen, illustreren de uitmuntendheid en universaliteit van de UCI-wereldkampioenschappen in combinatie met de expertise, gastvrijheid en visie van onze gastheren. Dit unieke evenement zal in Schotland een blijvende erfenis achterlaten voor de komende generaties en zal geschiedenis schrijven voor de UCI en onze sport in al zijn vormen – competitie, vrije tijd en transport.”

Trudy Lindblade, CEO 2023 UCI Wereldkampioenschappen Wielrennen, zei: “We zijn verheugd om de merkidentiteit te lanceren voor de 2023 UCI Wereldkampioenschappen Wielrennen, Glasgow Schotland. De kampioenschappen beloven een onvergetelijk evenement te worden voor iedereen die erbij betrokken is en het feestelijke, inclusieve en inspirerende karakter van de identiteit weerspiegelt wat de mensen zullen ervaren tijdens de 10 dagen in augustus 2023.

“Ik wil de UCI bedanken dat we de felbegeerde regenboogkleuren mogen blijven gebruiken in het centrale element van het logo na het evenement. Het zal ons helpen om onze bredere visie voor de kampioenschappen te blijven ondersteunen, namelijk een katalysator te zijn voor samenwerking en positieve verandering in heel Schotland, en we hopen dat de mensen van Schotland de ‘kronkelende fiets’ in hun hart sluiten als we de kracht van de fiets nog lang na 2023 vieren.”

Bron en foto: PM