UCI World Cup Cyclocross Namen: Parcours nóg attractiever voor renners én toeschouwers

UCI World Cup Cyclocross Namen: Parcours nóg attractiever voor renners én toeschouwers

ava

De Citadelle de Namur vormt zondag de prachtige setting voor de vierde manche van de wereldbeker veldrijden. Sven Nys, Niels Albert, Klaas Vantornout, Kevin Pauwels, wereldbekerleider Lars Van der Haar,… alle toppers tekenen present in de Soudal Classic Namur. Bij de vrouwen is Marianne Vos de absolute blikvanger.

Na haar geslaagde wegseizoen, waarin ze voor de derde keer de wereldtitel veroverde, zette Marianne Vos nog even door in het veld. Maar na haar overwinning in de WB-wedstrijd in Valkenburg laste de Nederlandse een pauze in. Nu twee maanden later duikt Vos opnieuw het veld in… in Namen!

‘Vanaf nu gaat al mijn aandacht uit naar het WK dat over minder dan twee maanden in mijn achtertuin in Hoogerheide georganiseerd wordt’, aldus de Nederlandse Sportvrouw van het Jaar. ‘Ik ga er op zoek naar een zevende wereldtitel in het veld. Dat vraagt een ernstige voorbereiding. Hoe het zondag in Namen zal eindigen, weet ik natuurlijk niet. Op de Cauberg in Valkenburg finishte ik anderhalve minuut voor Kathy Compton. Zo’n vaart zal het zondag op de Naamse Citadel allicht niet lopen. Maar ik zal mijn huid wel duur verkopen’, aldus Vos.

Bij de mannen begint Lars Van der Haar als wereldbekerleider aan de Soudal Classic Namur. De Nederlander, die de manches van Valkenburg en Tabor won, heeft slechts 2 punten bonus op de Duitser Philipp Walsleben. Kevin Pauwels volgt als derde op 12 punten. Op de Citadel van Namen vindt de Kalmthoutenaar een parcours dat op zijn lijf geschreven is. Vorig jaar won Pauwels er na een indrukwekkende solo, voor Sven Nys en Niels Albert, die vorige maand in Koksijde de beste was in de derde wereldbekerwedstrijd van dit seizoen. Met de kleine verschillen kan het klassement er dus zondagavond heel anders uitzien.  De winnaar krijgt immers 80 punten extra, dan gaat het naar 70, 65, 60, 55,…

Het parcours van de Soudal Classic Namur heeft dit jaar een kleine wijziging ondergaan. De lus rond het ‘Maison de Marriages’ werd geschrapt en ingekort met een nieuwe afdaling (grindpad) en een extra lus op het grasveldje, waar de renners langs de andere kant omhoog geklauterd komen. Met de nieuwe lus krijgen toeschouwers de kans om op een oppervlakte van enkele meters de renners drie maal aan hun neus voorbij te zien rijden. Voor de renners is er weinig verschil. Namur blijft een zware dobber en alle attractieve zones blijven in het parcours behouden.

Alle details en de volledige deelnemerslijst op www.soudalclassics.be >>

 

Programma Soudal Classcic Namur:

10u00 – 10u40 World Cup Men Juniors

11u10 – 12u00 World Cup Men U23

13u30 – 14u10 World Cup Women

15u00 – 16u05 World Cup Elite Men

(Toegang tot het parcours vanaf 08.00 uur)

 

Locatie:

Citadelle de Namur

 

Volledige kalender Soudal Classics 2013-2014:

28.09.2013: SOUDAL Grote Prijs Neerpelt

11.11.2013: SOUDAL Jaarmarktcross Niel

07.12.2013: SOUDAL Scheldecross Antwerpen

22.12.2013: SOUDAL Classic Namur (UCI World Cup)

19.01.2014: SOUDAL Cyclocross Leuven

 

Bron : PM