UEC Summergames BMX in Zolder en in Lille eind juli en begin augustus

UEC Summergames BMX in Zolder en in Lille eind juli en begin augustus

ava

Op 28 en 29 juli 2012(Lille) en 4 en 5 augustus(Zolder) organiseren LUC BMX en BMX Club Circuit Zolder in samenwerking met de UEC de SUMMERGAMES. Dit gebeurt juist voor de Olympische Spelen BMX in Londen. Net zoals in de old school BMX racing days van vroeger, wordt deze Europese beker op twee opeenvolgende weekends georganiseerd. 100 % BMX-racing met de uiteindelijke winnaar na twee weekends. De winnaar van elke klasse zal de UEC BMX Summer Games trui voor één jaar dragen.

We zijn met onze website de mediapartner van het gebeuren.

 

De Olympische piloten zullen aan de BMX Summer Games deelnemen als laatste test voor het grote werk. Daarnaast starten heel veel toppers van zowel: Frankrijk, België, Nederland, Italië, Duitsland en Letland. Elke piloot zal in topconditie moeten zijn om met de prijzen naar huis te gaan. Want het niveau gaat, net zoals de zwoele zomertemperaturen, heel hoog liggen!

BMX Club Circuit Zolder behoort als organisator sinds het Europees Kampioenschap 2011 waaraan 1627 piloten deelnamen tot de echte top in Europa.’Wij zijn heel fier dat wij dergelijk uniek BMX-evenement met onze club kunnen ondersteunen en uitbouwen tot het grootste BMX zomer evenement van 2012. 

Met de ondersteuning van onze club en Circuit Zolder gaan wij er alles aan doen om iedereen een aangenaam BMX-weekend te bieden om nooit te vergeten,’vertelt de organiserende club BMX Circuit Zolder.

Onze BMX-track draagt de naam van onze hoofdsponsor: ‘De Lotto BMX-track’ is 370 m lang en gebouwd door UCI trackbuilder Tom Ritzenthaler. Sinds april 2010 is de track heraangelegd met een pro-sectie. Voor onze EK BMX ronde van 2011 hebben wij eind februari 2011 de bochten van een vers laagje asfalt voorzien. Sindsdien hebben wij een volledig goedgekeurde UCI level- A BMX piste uniek in België. Juist naast de track ligt het Bio-Racer Cycling Center een gloednieuw gerenoveerd gebouw van juni 2010. In dit gebouw heeft u een mooi terras met uitzicht op de Lotto BMX-track. Ook zijn er kleedkamers en doucheruimtes voorzien. Dus voldoende accommodaties voor een heerlijk BMX-weekend,’ zegt organisator Gil De Vis.

Al 25 jaar is LUC BMX aanwezig in de wereldstad Lille. De groep krijgt steeds meer leden. Door de evolutie van de club en het stijgende niveau van de BMX’ers bleek de oude piste al snel te klein en ongeschikt om de club naar behoren te laten functioneren.

De geografische en strategische ligging van onze nieuwe BMX piste biedt vele ontwikkelingsmogelijkheden inzake initiatie, ontwikkeling van de competitieve geest, de stad en de regio. Kortom, een ware thuis voor de fietsers.

 Verder maakt de ideale ligging van het BMX-parcours het mogelijk voor een groot aantal middelbare scholen en de universiteit te genieten van vele initiatieven van Lille,’ zegt men bij LUC BMX.

Naast BMX zullen er tal van randactiviteiten door  door beide organisatoren voorzien zijn. MTB, Free-Style BMX, Trial, wegwielrennen, ruime camping en heel veel extra’s.

Kan er op één of andere reden niet bij zijn in Zolder. Geen nood, je kan de wedstrijden gedurende twee dagen volgens via een livestream. 

Meer info vind je op de website van de  Summergames:

http://www.bmxsummergames.com/en#switch

En voor en na de Summergames bij ons natuurlijk!