Uniek MTB evenement aan de ‘Berkendonk’ op 22 maart 2015 in Helmond.

Uniek MTB evenement aan de ‘Berkendonk’ op 22 maart 2015 in Helmond.

Trailsz4Duchenne organiseert samen met Muddytracks uit Helmond een uniek MTB evenement rond recreatieplas Berkendonk te Helmond. Na een succesvolle eerste editie in 2014 beloofd het wederom een spektakel te worden. Er word een eenmalig parcours uitgezet met ‘streetstyle’ hindernissen gecombineerd met Zandbos en Bakelse bos. Hierdoor zijn verschillende afstanden mogelijk van 15, 30, 45 of meer kilometers. Alles behalve een standaard rondje dus. De organisatie is in handen van ervaren parcours bouwers die vrijwillig hun bijdrage leveren aan dit unieke evenement dat genoteerd staat op de NTFU kalender.
Inschrijving en opbrengst komen volledig ten goede aan het Duchenne Parent Project.
Onder de voorinschrijvingen worden 3 Swatch horloges verloot!

Alle opbrengsten komen ten goede aan het Duchenne Parent Project.

Duchenne Spierdystrofie is een erfelijke ziekte die met name voor komt bij jongens. Duchenne breekt je spieren langzaam af waardoor kinderen naarmate ze ouder worden zwakker worden. Ouders zien vaak als eerste dat deze kinderen fysiek niet goed meekomen. Hun spierkracht blijft afnemen tot ze niet meer zelfstandig kunnen eten . Ook de hartspier wordt steeds zwakker en daarmee is Duchenne Spierdystrofie uiteindelijk altijd fataal. De meeste patiënten worden niet ouder dan 30. De netto opbrengst van Duchenne Heroes gaat naar onderzoek naar deze wrede ziekte. Met dit geld wordt onderzoek gesteund dat behandeling en medicijnen zoekt om kinderen met Duchenne een beter en langer leven te bieden. De resultaten van een aantal onderzoeksprojecten zijn veelbelovend. Er is zicht op een mogelijk medicijn maar de tijd dringt! Ieder jaar sterven kinderen en jonge mannen aan Duchenne.

Durf jij het aan een held voor Duchenne te zijn? Schrijf je dan nu in en zet jou gezonde spieren in voor degene die deze niet hebben.

22 maart, 09:00 – 10:00
Blokhut Scouting Rijpelberg te Helmond.
Parkeren bij de Raktweg bij Berkendonk, Helmond.

Jan van Dijk