Sophie De Boer vanaf 1 januari met Breepark het veld in

Sophie De Boer vanaf 1 januari met Breepark het veld in

nieuws-2017-1‘Het was al even bekend dat ik vanaf januari het Kalas-H.Essers-NNOF Cycling Team ga verlaten, maar vandaag mag ik dan eindelijk bekend maken dat ik vanaf 1 januari verder ga met Breepark als privé sponsor. Breepark is een vrijetijds- en leisurelocatie aan de Oostzijde van Breda, aan de A27. Het bevat een Decathlon sportwinkel van 4.000 M2, Kinepolis bioscoop met 10 zalen, McDonald’s, natuurgebied van 7 hectare en een groot Outdoor evenemententerrein waar diverse evenementen tot 55.000 bezoekers gehouden kunnen worden,’vertelt Sophie.

‘Ik vind het een enorme eer om het gezicht te mogen zijn van dit gigantische project. Naast Breepark als sponsor, ga ik samenwerken met Colnago en Rapha. Het is toch wel een droom die uitkomt om met zulke mooie merken samen te mogen werken. Daarnaast blijven Sram en ZIPP mij ook in 2017 ondersteunen. Camiel van den Bergh is aangesteld als ploegleider. Ik vind het fijn om met mensen te werken die precies weten wat cross inhoudt en ik denk dat Camiel me nog veel gaat bijbrengen.

Breepark biedt me heel veel zekerheid voor de komende jaren. Dit in combinatie met de professionaliteit heeft me over de streep getrokken. Ik voelde vanaf het begin dat dit een bijzonder project is en ik weet zeker dat deze stap me nog veel verder in mijn sportcarrière gaat brengen.

Ik wil ook even stilstaan bij wat mijn huidige ploeg voor mij betekend heeft in de afgelopen drie jaar.  Marc de Laet, destijds eigenaar van KDL Transport en al lange tijd actief in de wereld van het veldrijden, heeft op een cruciaal moment in mijn carrière besloten om mij te gaan sponsoren. In de maanden januari en februari reed ik in de kleren van KDL Cycling Team (dat net opgehouden was te bestaan) en in de winter daarop stond na veel bloed, zweet en tranen het Kalas-NNOF Cyling Team er. Er is toen door een kleine groep mensen ontzettend veel werk verricht om in korte tijd een team op te zetten en om mij te ondersteunen.

De seizoenen hierna is het team uitgegroeid tot wat het team nu is. Marc heeft altijd in mij geloofd, ook op momenten dat weinig anderen dat deden. Inmiddels heeft de zoon van Marc, Jurgen, de verantwoordelijkheid van het team op zich genomen wegens een tragisch voorval waardoor Marc hiertoe niet meer in staat is. Ik wil benadrukken dat ik het erg verdrietig vind om afscheid te nemen van dit team, want het team en de mensen eromheen zitten echt in mijn hart. Ik heb een erg fijne tijd gehad de afgelopen jaren, want Marc en Jurgen hebben me vanaf dag één volledig ondersteund en vertrouwd, zodat ik mijn eigen weg kon gaan. Dit heeft erin geresulteerd dat ik nu sta waar ik sta als topsporter. Gelukkig is deze wereld klein en blijf je elkaar altijd tegenkomen!’ besluit Sophie.

Bron : Sophie De Boer

Foto : Sophie De Boer

Publicatie : Nancy Aerts