Vanomobil Cycling Team organiseerde voor het eerst een mountainbike wedstrijd

Vanomobil Cycling Team organiseerde voor het eerst een mountainbike wedstrijd

Voor het eerst in hun bestaan organiseerde Vanomobil Cycling Team zowel voor de volwassenen een Flanders Cup als voor de kids een wedstrijd.

Het was uitkijken hoe het allemaal tot stand kwam. Maar normaal gezien organiseerden zij enkel en alleen voor kinderen. Maar dit jaar wilden ze een stapje verder gaan en brachten ze ook een wedstrijd tot stand meetellende voor de Flanders Cup.

Dat bracht natuurlijk een druk programma met zich mee. Maar na afloop konden ze terugkijken op een vlot verloop van de dag.

Door de hulp van zowel de renners als hun entourage kunnen ze alles laten verlopen zoals het hoorde. Dat gaf natuurlijk een voldoening op het einde van de dag. Om dit te tonen aan hun helpers en sympathisanten van de club, sloten ze die dag af met een gezellige barbecue. Zo werd iedereen bedankt voor zijn/haar hulp.

De weergoden waren de organisatoren zeker goed gezind. Dat zorgde voor een massale opkomst. Maar liefst 450 renners/rensters vonden de weg naar de Mirabrug in Hamme om daar deel te nemen aan de wedstrijd.

Voor de renners/rensters uit de provincie Oost-Vlaanderen stond een provinciaal kampioenschap op de agenda. Dat bracht voor de organisatoren nog meer werk mee. Maar dat betekende dat zij vroeg uit de veren moesten om alles in goede banen te leiden.

Natuurlijk gingen de eigen rijders/rijdsters ook van start op deze wedstrijd. En ze deden hun club ere aan. Ook zij zorgden voor mooie resultaten en dat deed nog extra deugd.

Na afloop kregen ze ook heel wat positieve reacties over de aanpak van het parcours maar ook naar de organisatie toe. Dat deed natuurlijk allemaal deugd.

Om de dag dan volledig te beeindigen werd er door iedereen van de club mee geholpen om alles op te ruimen en de dag af te sluiten met een goed gevoel bij een lekkere barbecue.

De organisatoren hebben al laten weten dat ze het zeker zien zitten om het volgend jaar opnieuw te organiseren. We kijken er alvast naar uit.

Bron : Vanomobil Cycling Team

Foto’s : Vanomobil Cycling Team