Verkoudheid van Klaas Vantornout is verleden tijd

Verkoudheid van Klaas Vantornout is verleden tijd

Geen gesnotter meer ten huize Klaas Vantornout. Zijn hardnekkig aanslepende verkoudheid is na meer dan twee weken sinds begin deze week voorbij, en dus kan de West-Vlaming van Sunweb – Napoleon Games zondag starten op het Belgisch kampioenschap in Erpe-Mere. Al heeft de inactiviteit uiteraard zijn sporen nagelaten. Zijn ambitie voor de titelstrijd is dan ook erg beperkt.

“Ik trek met vraagtekens richting het BK. Iedereen heeft die over mij, maar vooral ikzelf”, geeft Klaas toe. “Mijn verkoudheid is sinds deze week verleden tijd, maar ik heb geen plezante periode doorgemaakt. Het enige voordeel was dat ik me in alle rust heb kunnen voorbereiden. Nog liever deze ellende dan de heisa van vorig jaar. Maar in hoeverre mijn vormpeil aangetast is, weet ook ik niet. Al voelde ik vandaag op training wel kracht in de benen.”

Traditioneel wordt in de aanloop richting ieder kampioenschap veel aandacht besteed aan de staat van het parcours. “Ik moet er altijd om lachen. Weinig modder, veel modder, … Zo’n omloop verandert tien keer door de weersomstandigheden. We zien zondagnamiddag wel hoe het erbij ligt. Heel zwaar wordt het zeker. Dat speelt in mijn voordeel. Op zo’n parcours finisht iedereen op zijn plek. Mijn explosiviteit speelde ik door mijn ziekte kwijt, maar die heb je in deze omstandigheden sowieso niet nodig. Ik weet dat mijn basisconditie nog goed is, en vooral die is hier van belang. Maar de topvorm is weg, dat is wel zeker.”

Ook voor Klaas is Wout Van Aert dé topfavoriet. “Door mijn ziekte zag ik enkele crossen op tv. Wel, ik heb nog nooit iemand zo’n dingen zien doen als Wout. Zo snel lopen, zo snel door het slijk stoempen… Hij is gewoon een klasse beter dan de rest. Ik vrees dat het zondag een hele saaie cross wordt. Het wordt nu alleen afwachten hoe Wout omgaat met de stress, en of hij pechvrij blijft. Maar er zal al veel moeten gebeuren om hem van de zege te houden.”

En voor zichzelf plakt Klaas er geen resultaat op. “Daar heb ik ook nog niet bij stilgestaan. Sinds Overijse heb ik niets meer gepresteerd. Waarom zou ik dan zeggen dat ik kampioen kan worden? Ik wil gewoon met een goed gevoel terug naar huis. Het gevoel dat ik een ‘deftige cross’ gereden heb. Belangrijkste doel is nu terug opbouwen richting WK.”

Bron: PM