Verlenging contract Klaas Vantornout en Kevin Pauwels bij Napoleon Games

Verlenging contract Klaas Vantornout en Kevin Pauwels bij Napoleon Games

Jurgen Mettepenningen laat de renners die zijn ploeg het voorbije decennium op de kaart wisten te zetten, niet in de kou staan. Op de jaarlijkse ploegvoorstelling in het Napoleon Games Grand Casino in Knokke maakte de manager de contractverlengingen van Kevin Pauwels en Klaas Vantornout bekend. “Kevin en Klaas hebben zoveel voor ons betekend dat ik niet wil dat zij ooit hun carrière hoeven af te sluiten bij een ander team.”

Kevin Pauwels begint zondag op de Muur van Geraardsbergen aan zijn zesde seizoen in dienst van Jurgen Mettepenningen. In die tijdspanne bezorgde hij onze ploeg enkele tientallen overwinningen in topcrossen, die bovendien een dubbele eindzege in de Wereldbeker en eindwinst in de Superprestige opleverden. Klaas Vantornout is al aan zijn negende veldritwinter bij onze ploeg toe, een periode die hij kleurde met twee Belgische titels en enkele overwinningen in veldritklassiekers zoals die in Gavere.

Onze twee uithangborden van het voorbije decennium wilde algemeen manager Jurgen Mettepenningen na de komst van het jonge geweld van Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt niet zomaar aan de kant schuiven. En dus tekenden zowel Pauwels als Vantornout in het tussenseizoen een contractverlenging bij Marlux – Napoleon Games. “Met Kevin kwam ik tot een akkoord op de ploegstage in La Roche. Hij had nog een lopend contract tot eind 2017, maar verlengde dat met een extra jaar tot eind 2018. De overeenkomst met Klaas liep af, maar hij tekende bij voor twee veldritseizoenen. Tot 1 maart 2018”, meldt onze manager met de nodige trots.

“Dankbaarheid en respect, dat vind ik twee belangrijke waarden. Vandaar de contractverlenging van Klaas, uit dank voor alles wat hij in het verleden voor ons heeft betekend. Hij bezorgde ons twee Belgische titels en hield in de beginjaren de ploeg recht toen het slecht ging. Daarom wou ik hem niet zien afsluiten bij een ander team. Bovendien is het geloof in zijn kunnen nog altijd aanwezig. Met zijn ervaring behoudt Klaas een belangrijke rol in het team. In bepaalde crossen staat hij voortaan in dienst van Kevin en Michael Vanthourenhout, maar in zijn wedstrijden krijgt hij nog altijd een vrije rol”, aldus Jurgen.

“Dat Kevin nog een jaar langer bij ons blijft dan al gepland, hoeft geen verduidelijking. Kevin is nog steeds één van de weinige kopmannen in het veldrijden. Een kopman waarvan ik trots ben dat hij voor ons team crosst. Iemand die op zijn manier een leidersrol heeft en dankzij zijn kracht en explosiviteit altijd zijn wedstrijden zal blijven winnen.

Hij is nog altijd de absolute kopman van ons team. Zijn afscheid is nog niet aan de orde, hij kan nog jaren meedraaien aan de top, maar ik ben er wel al uit dat ik graag tot het einde met hem wil doorgaan. En Kevin heeft op de teamstage diezelfde wens uitgesproken.”

Michael en Dieter Vanthourenhout liggen nog tot eind 2020 vast bij Marlux – Napoleon Games, Eli Iserbyt zelfs tot eind 2021.

Bron : Marlux Napoleon Games PB

Publicatie : Nancy Aerts