Versluys Pro MTB team is klaar voor Houffalize

Versluys Pro MTB team is klaar voor Houffalize

ava

In Houffalize wordt dit weekend de tweede wereldbekermanche XCO gereden. Voor het Versluys Pro MTB Team is deze wedstrijd na de Cape Epic de tweede grote afspraak van het seizoen.

De WB-manche in Houffa is voor het team de eerste grote wedstrijd op Belgische bodem. ‘Alle ogen zullen op het team gericht zijn en dan vooral op Kevin. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen maar na de Cape Epic vraagt het toch even tijd om aan te passen naar het XC-ritme. Voor Kevin moet een plaats tussen 20 en 30 haalbaar zijn. Voor de andere Belgen , Seba incluis, wordt het niet makkelijk. Met de aangepaste, korte start zal het immers moeilijk opschuiven worden. Als topteam in België willen we het mountainbiken voor het grote publiek in een goed daglicht stellen. We hopen op een droog weekend zodat de supporters massaal aanwezig zullen zijn.’

Voor eigen volk verschijnt het voltallige team aan de start in vier verschillende wedstrijden. Kevin en Sebastien maken niet alleen hun opwachting op zondag bij de heren elites, het duo zal bovendien ook van start gaan in de allereerste WB-wedstrijd XCE (eliminator) die op vrijdagavond afgewerkt wordt.

Kevin is ondertussen bijna volledig uitgeziekt. ‘Het heeft toch een tijdje geduurd voor ik van mijn long- en neusproblemen verlost was. Of ik al volledig gerecupereerd ben weet ik niet echt. De eerste dagen terug in Belgiië was ik nog vrij vermoeid, maar nu gaat het al veel beter. Deze week nam ik met de wegploeg deel aan ‘Dwars door het Hageland’ (1.2). Ondanks het feit dat ik de afgelopen maanden nauwelijks op de weg gereden heb kon ik toch volgen en uitrijden in het peloton. Wel was het even aanpassen aan het in groep rijden, zeker in de barre weersomstandigheden (regen en wind)’.

Van Hoovels  weet niet goed wat te verwachten in Houffalize. ‘Het is afwachten hoe ik ga reageren op de korte en intensieve wedstrijd. Ik mik net als in Zuid-Afrika toch op een plaats in de top-30. Het is natuurlijk heel leuk om in eigen land te kunnen koersen. Geeft altijd extra motivatie en het publiek roept je vooruit. Enig nadeel is de extra druk die er bij komt kijken. Het is alleen spijtig dat ik waarschijnlijk niet 100% in vorm ga zijn, dit zal pas tijdens de volgende WB’s zijn in mei het geval zijn’.

Bij de beloften komen Jeff en Jens op zaterdagnamiddag al in actie. Jeff verdedigt in Houffa zijn zevende plaats die hij tijdens de WB-opener in Zuid-Afrika behaalde. ‘Ik ben altijd voorzichtig met verwachtingen stellen. Als ik op mijn niveau rijdt en geen pech ken dan moet die top-10 notering ook in Houffalize zeker mogelijk zijn. Het feit dat we voor eigen volk rijden geeft alvast extra motivatie. Na Zuid-Afrika heb ik mijn trainingen vlot kunnen afwerken. De voorbereiding is normaal verlopen. Ik ben er dus klaar voor’. Voor Jens, die in Pietermaritzburg door materiaalpech genekt werd, is de opdracht iets moeilijker. In Zuid-Afrika eindigde hij achteraan in het pak, wat betekent dat hij in Houffa over een niet al te goede startpositie beschikt. Zijn start niet missen, proberen op te schuiven én van pech gespaard blijven zijn de sleutelwoorden. Zondagochtend tot slot verschijnt Mathieu Dehaeze in alle vroegte aan de start van de junioreswedstrijd.

Bron: PM

Foto’s: Fotopatch