Versluys Pro MTB team wil scoren in pré-Olympisch jaar

Versluys Pro MTB team wil scoren in pré-Olympisch jaar

Het Versluys Pro MTB team heeft zich voor dit seizoen versterkt met Belgisch kampioene Githa Michiels. Jens Schuermans en Kevin Van Hoovels bleven, Jeff Luyten verliet het team. Met deze drie eerstgenoemden heeft het team drie potentiële Olympiagangers in de rangen. Dit seizoen wordt dan ook cruciaal voor de selecties voor de Spelen.

Teammanager Niek Lingier heeft hard gewerkt om het team te maken tot wat het nu is. Maar zijn ambities zijn er niet minder om geworden, wel integendeel. ‘De Olympische Spelen is een doel voor ons. We hadden vorig jaar een heel tegenvallend jaar. Dat willen we niet meer meemaken. We hebben altijd de beste renners in ons team willen hebben en voor dit seizoen is Githa erbij gekomen. Ze is vrij constant in haar prestaties en in de Benelux steekt ze er met kop en schouders boven uit,’aldus Niek Lingier.

De doelen blijven hetzelfde als vorig jaar. ‘Individueel zijn dat vooral de kampioenschappen voor de renners. Voor Githa en Kevin is dat belangrijk omwille van hun Bloso statuut. Zij worden beoordeeld op Europese- en wereldkampioenschappen. Als ze daar de norm kunnen halen, wordt allicht hun statuut verlengd. In tweede lijn komen daar ook de wereldbekerwedstrijden bij en het BK. Dat geldt ook voor Jens Schuermans met een topsportstatuut bij Defensie. Voor hem zijn dezelfde wedstrijden het belangrijkste. De hoofddoelen zijn BK, EK en WK, aangevuld met alle wereldbekers. We gaan de wereldbekers na de Europese campagne evalueren. Als ze tegenvallen, concentreren we ons volledig op het WK. Maar we gaan er van uit dat we alle wereldbekers zullen rijden,’vertelt Niek.

Jens Schuermans maakt dit jaar zijn comeback. ‘Vanaf januari is hij met fysiektraining bezig. Als nu het licht op groen wordt gezet om voluit te gaan, is hij vertrokken. Voor Jens tellen vooral de kampioenschappen. Nog belangrijker is dat hij terug zijn oude niveau haalt. Van hem verwachten we niet zoveel. Alles wat er bij komt, is meegenomen. Als hij zijn niveau terug haalt, is hij kandidaat om mee te gaan naar de Olympische Spelen,’haalt de teammanager aan.

‘In maart zal de wedstrijd in Banyoles in Spanje de seizoensopener zijn. Githa heeft al met succes de Andalucia bikerace gereden met Alice Pirard. Daarna gaan in april alle voorbereidingen naar de wereldbekers via enkele buitenlandse wedstrijden. In mei moeten we er dan helemaal staan voor de internationale campagne,’besluit Lingier.