Veurne heeft als eerste gemeente een eigen trainingsparcours

Veurne heeft als eerste gemeente een eigen trainingsparcours
https://vrtnws.be/p.E18EK6ZpQ

In het sportpark in Veurne is een permanent cyclocrossparcours geopend. Veldrijders kunnen er in alle veiligheid trainen in de zandbak of springen over balkjes. De aanleg heeft zo’n 7000 euro gekost.

Het cyclocrossparcours werd geopend in het Will Tura Sportpark in Veurne. Jonge renners en rensters kunnen er de techniek van het veldrijden onder de knie krijgen. Het is er ook veilig, want het is verkeersvrij. Het parcours is 900 meter lang en iedereen kan er altijd komen trainen. Er is een zandbak, wasbord, balkjes, hellingplateau en schuine hellingen.

Veiligheid voor alles

Ouders kunnen hun kroost er met een gerust hart laten trainen, zegt schepen Pascal Sticker (Veurne Plus). “Het cyclocrossparcours is helemaal afgesloten en kruist geen straten. Het parcours werd aangelegd door de technische dienst in samenwerking met enkele externe partners. De grondwerken, zoals de aanleg van de zandbak of het plaatsen van het wasbord is uitbesteed.”

Het parcours is een groot cadeau voor de renners van het pas opgerichte Jeugd Cyclingteam Veurne. Zij  mochten de eerste rondjes van het nieuwe parcours uittesten. Als de wielerploeg niet traint, kunnen ook andere mensen individueel of in groep er gaan trainen.  

Het cyclocrossparcours heeft de stad Veurne zo’n 7000 euro gekost. 

Bron : Radio Twee

Foto : ploeg zelf